Spagetti med grønnkål pesto og basilikum scampi
Grønnkål er den mest vitaminrike og mest hardføre av de dyrkete kålsorter. Den er noe av det sunneste du kan sette tennene i og er supergod som pesto.
Ingredienser
- 300 g fullkorn Spagetti
- 400 g skrelte scampi
- 1 ss olivenolje
- 2 ss basilikum, hakket og ekstra blader til pynt
- 1 rød chili, hakket
- 150g grønn grønnkål, renset for stilker
- 5 ss revet parmesan
- 4 ss pinjekjerner, ristet i tørr panne
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 2 ss sitronsaft
- 5 ss extra Virgin olivenolje
Slik gjør du
- Begynn med å lage pesto. Ha grønnkål, parmesan, pinjekjerner og hvitløk i en foodprosessor til finhakket. Tilsett sitron saften og olje mens maskinen fremdeles er i gang. Lag en middels grovkornet pesto. Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk. Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente. Hel av vannet, men ta vare på 1 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Ha pastaen tilbake igjen i kjelen. Bland scampi, olje, basilikum og chili i en bolle. Krydre med litt salt og pepper Varm en stekepanne over middels høy varme. Stek scampi i to omganger i 2-3 minutter eller til rekene skifter farge. Rør halve pesto porsjon og reservert kokevannet i pastaen og bland godt. Fordel pastaen på tallerken toppet med scampi og mer basilikum. Server med resten av grønnkål pestoen ved siden av.