Skalldyrpilaf

Hvis du liker retter som paella, risotto og jambalaya vil du også like denne skalldyrpilafen.

Skalldyrpilaf ligner en god del på paella med ingredienser som safran, ris og skalldyr. Men risen er lettere og luftigere og safran får også selskap av andre duftende krydder som kardemommekapsler, kanel og chili. Jeg foretrekker denne midtøsten varianten av paellaen og lager den gjerne også med en pose blandet skalldyr mix fra fysedisken .

se også :

Kefta og pilaf

kjottboller-pilaf-best-

 

Pilaf med rosenkål og stekte mandler

pilaf-med-rosenkal-

 

 

 

Skalldyrpilaf

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss ghee eller smør
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liten løk, hakket
  • ¼ ts safran
  • 1 knivsodd malt kanel
  • Litt pepper
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl hønsebuljong ( terninger og vann)
  • ½ sitron, saften og finrevet skall
  • 12 scampi uten skall
  • 1 kg blåskjell
  • 200 g frosne erter
  • litt persille, hakket

Slik gjør du

  1. Skyll risen i kaldt vann. Varm oljen og smør i en stor kjele og fres løk og hvitløk. Ha i ris og alle krydder bortsett fra safran. Stek løk og ris videre under stadig omrøring til risen er blank i ca 3 minutter. Knus safran tråder med fingertuppene i buljongen. Tilsett 5 dl av buljongen i risblandingen og kok i ca 12 minutter med lokk på. Trykk først scampi lett i risen, legg blåskjell opp på scampiene og erter øverst uten å røre i risen . Hell over resten av buljongen og kok i ca 8 minutter til med lokk på . Slå av varmen og la risen hvile og skalldyrene bli ferdig dampet under lokk i 5 minutter. Legg gjerne et kjøkkenhåndkle mellom lokk og gryten mens retten hviler for å absorbere en del av dampen. Da får du fine løse riskorn. Bruk en gaffel for å løse opp risen og blande med skalldyr og erter. Dryss over med persille , pynt gjerne med noen reker og server med sitron båter til.

1 Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.