Sildesalat med rødbeter og epler

Det er ikke helt jul uten sild på lunsjbordet vårt. Jeg lager som oftest 3 – 4 forskjellige varianter og i år skal denne sildesalaten være en av variantene.

Sildesalat med rødbeter og epler

Personer: 4 - 6

Ingredienser

  • 6 sildefilet, jeg bruker kryddersild
  • 1 glass syltete rødbeter (bruttovekt 580g glass med lake), kutt i små terninger 
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • 1 eple i terninger
  • 1 eple i terninger
  • 2 dl rømme
  • 1 dl majones
  • 1 ts pepperot
  • 2 ss eller mer lake fra rødbeter
  • 1 dl gresssløk
  • Pepper og Salt

Method

  1. La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1 til flere timer eller til silden er passe salt. Hell av vannet, tørk sildefiletene og skjær dem i biter.
  2. Rør sammen rømme, majones og pepperot . Tilsett løk, eplebiter, gressløk og rødbeter og smak til med rødbetlake, salt og pepper.
  3. Vend sildebitene inn i salaten. Hell blandingen over i et glass eller skål og legg på lokk. 
  4. Pynt med eplebiter, rødløk og gressløk når den skal serveres.

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.