Sildesalat med rødbeter og epler
Det er ikke helt jul uten sild på lunsjbordet vårt. Jeg lager som oftest 3 – 4 forskjellige varianter og i år skal denne sildesalaten være en av variantene.
Ingredienser
- 6 sildefilet, jeg bruker kryddersild
- 1 glass syltete rødbeter (bruttovekt 580g glass med lake), kutt i små terninger
- 1 liten rødløk, finhakket
- 1 eple i terninger
- 1 eple i terninger
- 2 dl rømme
- 1 dl majones
- 1 ts pepperot
- 2 ss eller mer lake fra rødbeter
- 1 dl gresssløk
- Pepper og Salt
Method
- La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1 til flere timer eller til silden er passe salt. Hell av vannet, tørk sildefiletene og skjær dem i biter.
- Rør sammen rømme, majones og pepperot . Tilsett løk, eplebiter, gressløk og rødbeter og smak til med rødbetlake, salt og pepper.
- Vend sildebitene inn i salaten. Hell blandingen over i et glass eller skål og legg på lokk.
- Pynt med eplebiter, rødløk og gressløk når den skal serveres.