Kransekakestenger

Kransekake til jul eller andre høytidsdager? Noen ganger kjøper jeg ferdig kransekakedeig i butikken for å lage kransekakestenger, men som oftes bruker jeg denne oppskriften og lager deigen selv. Det er ikke så vanskelig, men det tar selvfølgelig litt lengre tid .

Kransekakestenger

Ingredienser

 • 500 g mandler
 • 3 -4 eggehvite
 • 500 g melis
 • 50 g kokesjokolade
 • Pistasjnøtter, hakket

Slik gjør du

 1. Skåld halvparten av mandlene. Hell kokende vann over mandlene og la trekke i noen minutter. Skyll i kald vann og og klem mandlene ut av skallet med fingrene. La de skåldete mandlene tørke i noen timer eller natten over.
 2. Bruk et mandelkvern eller  foodprosessor og mal skåldede og uskåldede mandler.
 3. Bland inn melis og elt inn eggehviter. Tilsett mer eggehvite om deigen er for kompakt. Deigen skal være seig og fast. Pakk deigen i plastfolie og la den stå i kjøleskapet i et par timer og gjerne natten over. Da blir den lettere å jobbe med.
 4. Forvarm ovnen til 200°C
 5. Del deigen i 8 emner og trill ut til 8 fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl kransekakestengene på rist.
 6. Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp begge endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren. Legg dem på bakepapir og strø over hakkete nøtter. La kransekakestenger ligge på bakepapir til sjokoladen har stivnet.
 7. Oppbevar stengene i tett boks eller i frysen.

No Comments

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.