Scampi og nudler i wok
Recipe for scampi & noodle stir-fry in english at the bottom of the page.
Rask og god middag om man bruker skikkelige eggnudler. Du må også huske på at skal du spise såkalte tropiske reke- også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg. Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.
.
Ingredienser
- 500 gram rå scampi
- 400 gram eggnudler
- 1 løk, grov hakket
- 1 brokkoli, små buketter
- 4 asparges stenger, halver
- 1 rød paprika i skiver
- Frisk koriander eller persille, hakket
- Litt rapsolje, til steking
- Til marinaden:
- 3 ss hoisan saus
- 4 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1/2 rød chili, skivet eller hakket
- 1 ss frisk ingefær, finhakket
- 2 fedd hvitløk hakket
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Bland litt av marinaden med scampiene og spar resten til grønnsakene. Kok nudler etter pakkeanvisning, skyll i kald vann og sett til side. Varm olje i en stor stekepanne eller wok over høy varme og stek scampiene. Legg ferdig stekte scampiene over på en tallerken. Ha grønsaker i woken og stek i 2 minutter. Hell marinaden over grønsakene og fres i noen sekunder. Tilsett nudler, reker og koriander og bland godt til nudlene er varme.
Scampi & noodle stir-fry, serves 4
Ingrediens
500 grams raw scampi or prawns400 grams egg noodles
1 onion
1 broccoli, florets
4 asparagus
1 red pepper in slices
cilantro or parsley, chopped
1/2 red chilli, chopped
Oil to fry with
For marinade :
3 tablespoon hoisan sauce
, 4 tablespoon of soy sauce
1 tablespoon sesameoil
1 tablespoon fresh minced ginger
2 garlic cloves minced
Line 24. juli 2018 (23:08)
Denne retten prøvde jeg for første gang idag, og den smakte helt fantastisk. Tusen takk for oppskrift på en nydelig rett. Denne kommer jeg garantert til å lage igjen. 🙂
Anja 9. april 2021 (13:21)
Denne tenkte jeg å prøve meg på i dag. Kom tilfeldigvis over oppskriften da jeg søkte på scampiwok. Må bare få si at jeg ble både imponert og glad da jeg leste det du hadde skrevet øverst, at det er viktig å velge ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Tror det finnes mange som ikke er klar over dette, og det burde stått øverst i enhver oppskrift som inneholder reker. (eller annen sjømat.) Tusen takk! 😀
Aicha Bouhlou 9. april 2021 (23:15)
Så hyggelig tilbakemelding Takk!