Scampi og nudler i wok

Recipe for scampi & noodle stir-fry in english at the bottom of the page.

Rask og god middag om man bruker skikkelige eggnudler.  Du må også huske på at skal du spise såkalte tropiske reke- også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg.   Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.

 

.

 

 

Scampi og nudler i wok

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 gram rå scampi
  • 400 gram eggnudler
  • 1 løk, grov hakket
  • 1 brokkoli, små buketter
  • 4 asparges stenger, halver
  • 1 rød paprika i skiver
  • Frisk koriander eller persille, hakket
  • Litt rapsolje, til steking
  • Til marinaden:
  • 3 ss hoisan saus
  • 4 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1/2 rød chili, skivet eller hakket
  • 1 ss frisk ingefær, finhakket
  • 2 fedd hvitløk hakket

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Bland litt av marinaden med scampiene og spar resten til grønnsakene. Kok nudler etter pakkeanvisning, skyll i kald vann og sett til side. Varm olje i en stor stekepanne eller wok over høy varme og stek scampiene. Legg ferdig stekte scampiene over på en tallerken. Ha grønsaker i woken og stek i 2 minutter. Hell marinaden over grønsakene og fres i noen sekunder. Tilsett nudler, reker og koriander og bland godt til nudlene er varme.

Scampi & noodle stir-fry, serves 4

Ingrediens

500 grams raw scampi or prawns
400 grams egg noodles
1 onion
1 broccoli, florets
4 asparagus
1 red pepper in slices
cilantro or parsley, chopped
1/2 red chilli, chopped
Oil to fry with
For marinade :
3 tablespoon hoisan sauce
, 4 tablespoon of soy sauce
1 tablespoon sesameoil
1 tablespoon fresh minced ginger
2 garlic cloves minced

Method

Combine all of your marinade ingredients in a bowl and mix together. Pour some of the marinade over scampi & save the rest for your veggies. Boil water and cook noodles according to the package directions & set aside. Heat a large frying pan or wok and fry scampi over high heat. Move scampi over to a plate and set a isde. Add more oil to the frying pan and fry the veggies for 2 minutes. Pour in the rest of the marinade & add noodles,shrimp, cilantro and combine.

1 Comment

  • Avatar
    Line 24. juli 2018 (23:08)

    Denne retten prøvde jeg for første gang idag, og den smakte helt fantastisk. Tusen takk for oppskrift på en nydelig rett. Denne kommer jeg garantert til å lage igjen. 🙂

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.