Scampi med hvitløk

Når du skal du spise såkalte tropiske reker, også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg.   Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.

Scampi med hvitløk

Personer: 4

Ingredienser

  • ca 4 ss olivenolje
  • 6 fedd hvitløk
  • Tørket knust chili
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 600 g rå scampi
  • Litt sitronsaft
  • Salt
  • pepper
  • Litt bladpersille, hakket

Slik gjør du

  1. Du kan velge om du vil steke scampiene med eller uten skall. Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1/2 minutt, til det dufter. Skru opp til sterk varme, ha i scampi og rør godt. Stek i noen minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Tilsett persille og smak til med salt og pepper.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.