Scampi med hvitløk
Når du skal du spise såkalte tropiske reker, også kjent som scampi, kongereker eller tigerreker – skal du være nøye med å kun kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg. Sjekk WWFs guide til bærekraftig sjømat.
Ingredienser
- ca 4 ss olivenolje
- 6 fedd hvitløk
- Tørket knust chili
- 1/2 ts paprikapulver
- 600 g rå scampi
- Litt sitronsaft
- Salt
- pepper
- Litt bladpersille, hakket
Slik gjør du
- Du kan velge om du vil steke scampiene med eller uten skall. Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1/2 minutt, til det dufter. Skru opp til sterk varme, ha i scampi og rør godt. Stek i noen minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Tilsett persille og smak til med salt og pepper.