Salat med rødbeter, fennikelfrø og urter
Ingredienser
- ca 600 g rødbeter
- 6 ss balsamicoeddik eller granateple melasse
- 4 ss god olivenolje
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 bunt gressløk, hakket
- litt frisk timian, hakket
- 1 ts fennikelfrø, lettristet i stekepanne
- Nykvernet sort pepper
- Salt
Slik gjør du
- Kok rødbetene i rikelig vann med skallet til de er møre. Koketiden variere avhengig av størrelsen på betene, fra ca 40 minutter for de minste til opp mot 2 timer for de største. Avkjøl rødbetene og skrell eller gni av skallet. Skjær rødbetene i båter eller skiver og legg dem på et fat eller i en salatbolle. Hell over balsamico og olivenolje og dryss over hvitløk, mesteparten av gressløken, fennikelfrø og litt timian. Smak til med salt og pepper og la rødbetene gjerne stå i dressingen i 30 til 60 minutter, slik at smaken kan sette seg. Dryss resten av gressløken over salaten før og server.