Salat med Bresaola og cantaloupe
Bresaola er saltet, marinert og luftørket biffilet som har modnet i to–tre måneder til den er hardnet og har fått en dyp rød farge og den skjæres i syltynne skiver. Det er utrolig magert og mørt oksekjøtt. Tradisjonen stammer opprinnelig fra Lombardie området i nord-Italia. Denne varianten av tørket kjøtt serveres ofte med litt olivenolje og parmesan.
Jeg har laget en salat som er helt perfekt for å skape den gode sommerstemningen. Den er lett å lage og kan passe som forrett, lunsj eller middag. Salaten kan varieres og er også veldig god med ruccola eller andre typer røkt eller tørket kjøtt.
Ingredienser
- 200 g bresaola
- 1 1/2 i crispisalat revet
- 1 agurk, i skiver
- 1 cantaloupe melon, i biter
- ca 50 g parmesan, høvlet i tynne skiver
- 1 granateple,
- -
- Vinaigrette:
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ts honning, flytende
- 1 ss dijonsennep, fin
- 1/2 dl olivenolje
- salt og pepper
- Tilbehør: Godt brød
Slik gjør du
- Rens granateple, skrell og kutt melon i biter og skjær agurk i skiver. Skyll og tørk salaten og riv den i grove biter. Bland eddik, honning og sennep og visp oljen gradvis inn. Eller rist i glass med lokk. Smak til med salt og pepper. Ha salaten i en skål eller på stort serveringsfat og vend vinaigrette i salaten. Anrett deretter salaten på et stort serveringsfat eller på porsjons tallerkner . Legg på bresaola og tynne parmesanskiver og topp med granteplefrø og nykvernet pepper.