Rustikk tomatpai med filo
Ingredienser
- 8 store filo ark. Finnes i frysen i innvandrer butikkene
- 4 løk, skrelles og skjæres i strimler
- 600 gram forskjellige typer tomater, skjæres i skiver og båter
- 10 ansjos fileter, skjæres i mindre biter. Drop ansjos om du ikke liker det eller ønsker å spise vegetar. Kan også erstatest med parmesan.
- ca. 20 sorte oliven
- Pepper
- Salt
- Olivenolje
- Litt Timian
Slik gjør du
- Forvarm 180°C
- Varm olje i stekepanne på middels høy varme og stek løken. La løken surre til den blir myk og får farge. Skru ned varmen og la steke til den blir pent brun. Smak til med litt salt og pepper.
- Smør en langpanne eller dekk til med bakepapir og legg i et lag filo om gangen. Smør hvert ark med litt olje og strø over litt brødsmuler i hvert lag for å unngå at deigen blir veldig bløt under stekingen. Lag en kant og smør den også med litt olje.
- Fordel stekt løk utover deigen og legg på tomater. Strø over med frisk timian, ansjos, oliven og vær raus med pepperkvernet.
- Stek i ca 20 min.
Rustic tomato pie with phyllo
Ingredients
8 large filo sheets100 grams of finally grated breadcrumbs
4 onions, peeled and sliced
600 grams of different types of tomatoes, cut into slices and wedges
10 anchovy fillets, cut into smaller pieces or use parmesan , if you don´t like anchovy
about 20 black olives
Pepper
Salt
Olive oil
Fresh thyme