Lettlaget alt-i-en panne med ørret, tomater og spinat

Easy made one-pan with trout, tomatoes and spinach recipe in english at the bottom of this page 👇🏽 

#ANNONSE

Favorittmiddagene mine om sommeren er enkle, kjappe middager som er lett å lage. Med gode sunne råvarer og minimalt med oppvask er dette en middagskombinasjon som er vanskelig å slå.  Det er alltid like viktig med gode redskaper som med gode råvarer. I denne nye oppskriften har jeg kombinert begge deler.

Det er alltid stor forventning knyttet til å få lov til å prøve ut nye produkter fra Fiskars. Verdens eldste kjøkkenmerke pleier alltid å levere høy kvalitet og vakker design. De nye grytene og pannene i rustfritt stål fra Norden Serien til Fiskars er ikke noe unntak. Fiskars feirer 370 år historie med det nye kjøkkenutstyret Norden Steel.

Inspirert av tradisjonelle finske produksjonsmetoder og design hyller Norden Steel sammen med den eksisterende Fiskars Norden-serie det tradisjonsrike håndverket og fremste innovasjon. Her kombineres tidløs nordisk design med nyeste teknologi på en skikkelig flott måte.

Denne gangen har jeg prøvd ut den nye superlekre Steel-pannen, gryten og kniver til Fiskars som er inspirert av nordisk natur og mattradisjoner.  Pannen har en konstruksjon med kjerne i aluminium for jevn varmefordeling og bruk på alle typer platetopper. Grytene er behandlet med Thermium™, som sikrer optimale non-stick egenskaper og gjør produktet lett å rengjøre.  Stekepannen har ingen brennbare materialer, som gjør at de tåler bruk av stekeovn opptil 240°C. I tillegg er de råflott på kjøkkenbordet. Knivene er en nytelse i estetikk. Knivenes håndtak er laget i vakker varmebehandlet finsk bjørk og bladet er laget av høykvalitets rustfritt stål med høyt karboninnhold, noe som sikrer skarphet og holdbarhet.

Jeg bruker norsk ørret, sommertomater og spinat sammen med bønner i denne enkle retten.

Skjær fiskefileten i serveringsstykker, dryss lett med salt og pepper og stek dem gylne i olje i ca. 2 minutter på hver side.

Legg fisken over på et fat. Ha finhakket løk og hvitløk i samme pannen som du stekte fisken i. Stek i noen minutter til løken er blank og myk.

Tilsett cherrytomater og stek i ett minutt til tomatene er litt myk å gir fra seg juice.

Rør inn tomatpure og fres sammen med tomatene. Tilsett nå sennep og hell over grønnsakbuljongen.

Kok opp og smak til med salt, pepper og sitron.

Reduser varmen og rør i spinaten. Dytt og snu på spinaten i pannen til alle bladene nesten faller sammen.

Rør i de kokte bønnene og gi dem en oppvarming.

Legg fiskefiletene tilbake i pannen med tomater og bønner og skvis litt sitron over avslutningsvis.

Denne gryten er perfekt med et stykke brød til som man dynker i kraften, men kan også serveres med ris, quinoa eller couscous til.

Personer: 4

Ingredienser

 • 600 g ørret filet ( eller en annen fisk vil også fungerer bra)
 • 1 ss olivenolje til steking
 • 1 liten løk, finhakket
 • 2 fedd finhvitløk
 • 400 g cherrytomater, delt i to
 • 1 ts dijon sennep
 • 1 liten ts tomatpure
 • 2,5 - 3 dl kyllingbuliong (vann + terning buljong)
 • 1 sitron, saften
 • Salt og pepper
 • 250 vasket bladspinat
 • 2 pakker (a 380 g) kokte store hvite bønner 

Slik gjør det

 1. Skjær fiskefileten i serveringsstykker, dryss lett med salt og pepper og stek dem gylne i olje i ca. 2 minutter på hver side. Legg fisken over på et fat.  
 2. Ha finhakket løk og hvitløk i samme pannen som du stekte fisken i. Stek i noen minutter til løken er blank og myk.  Tilsett cherrytomater og stek i ett minutt til. Tomatene skal være litt myk å gi fra seg juice.
 3. Rør inn tomatpure og fres sammen med tomatene. Tilsett nå sennep og hell over grønnsakbuljongen.  Kok opp og smak til med salt, pepper og sitron. 
 4. Reduser varmen og rør i spinaten. Dytt og snu på spinaten i pannen til alle bladene nesten faller sammen.  Rør i de kokte bønnene og gi dem en oppvarming. 
 5. Legg fiskefiletene tilbake i pannen med tomater og bønner og skvis litt sitron over avslutningsvis.

Easy made one-pan with trout, tomatoes and spinach

My favorite summer dishes are simple, quick dinners that are easy to make. With good healthy ingredients and minimal dishwashing, this is a dinner combination that is hard to beat.

Ingredients

600 g trout fillet (or another fish will also work well)
2 tablespoon olive oil for frying
1 small onion, finely chopped
2 cloves of garlic, chopped
400 g of cherry tomato, cut in two
1 teaspoon dijon mustard
1 small teaspoon tomato paste
2.5 - 3 dl chicken stock (water + cubes)
1 lemon, juice
Salt and pepper
250 fresh spinach
2 packs (each 380 g) boiled shop white beans

Method

Cut the fish fillet into serving pieces, season lightly with salt and pepper and fry them golden in oil for approx. 2 minutes on each side. Put the fish on a plate.

Add chopped onions and garlic in the same pan as you fried the fish in. Fry for a few minutes until the onion is glossy and soft. Add the cherry tomatoes and cook for another minute. The tomatoes should be a little soft to give off juice.

Stir in tomato puree and sauté with tomatoes. Now add the mustard and pour over the vegetable broth. Boil and season with salt, pepper and lemon.

1 Comment

 • comment-avatar
  Lill Irene Skovli 9. oktober 2022 (16:13)

  I ingredienslisten står det kyllingbuljong, mens det i beskrivelsen av fremgangsmåten står grønnsaksbuljong. Hva er best?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.