Rødbetsalat med balsamico, fennikelfrø og urter

Rødbetsalat med balsamico, fennikelfrø og urter

Personer: 4

Ingredienser

  • ca 600 g rødbeter
  • 6 ss balsamicoeddik
  • 4 ss god olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 bunt gressløk, hakket
  • litt frisk timian, hakket
  • 1 ts fennikelfrø, lettristet i stekepanne
  • Nykvernet sort pepper
  • Salt

Slik gjør du

  1. Kok rødbetene i rikelig vann med skallet til de er møre. Koketiden variere avhengig av størrelsen på betene, fra ca 40 minutter for de minste til opp mot 2 timer for de største. Avkjøl rødbetene og skrell eller gni av skallet. Skjær rødbetene i båter eller skiver og legg dem på et fat eller i en salatbolle.  Hell over balsamico og olivenolje og dryss over hvitløk,  mesteparten av gressløken, fennikelfrø og litt timian. Smak til med salt og pepper og la rødbetene gjerne stå i dressingen i 30 til 60 minutter, slik at smaken kan sette seg. Dryss resten av gressløken over salaten før og server.

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.