Gulrot – og linsesuppe

Carrot and lentil soup recipe in english at the bottom of this page👇🏽

En mettende, god suppe som er lettlaget og med få ingredienser.#belgvekster

Gulrot- og linsesuppe

personer: 4

Ingredienser

  • 500 gram gulrøtter
  • 2 dl røde linser
  • 1 løk 2 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen
  • ½ ts chiliflak
  • 1 liter grønsakbuljong (vann + terninger)
  • 2 dl melk ( kan erstattes med mer buljong)
  • 1 dl naturell yoghurt eller rømme ( til servering)

Slik gjør du

  1. Varm opp olivenolje i en gryte over middels varme. Stek løk og hvitløk til de er myke. Tilsett gulrøtter og fres i noen minutter. Rør inn spisskummen og chiliflak og stek i ytterligere 1 minutt. Tilsett grønnsaksbuljong og linser. Gi det et oppkok. Reduser varmen og kok i ca. 15 minutter og tilsett melk . Kok i ytterlige 15 minutter til linser og gulrøtter er møre. Mos suppen med stavmikser eller i en foodprosessor og smak til med salt . Server med en klatt yoghurt eller rømme .

Carrot and lentil soup

A filling, good soup that is easy to make and with few ingredients.

Ingredients

500 grams carrots
2 dl red lentils
1 onion
2 garlic cloves
1 teaspoon cumin
½ ts chiliflak
1 liter of vegetable broth (water + cubes) 2 dl milk (can be replaced with more broth)
1 dl natural yoghurt or sour cream (for serving)

Method

Heat olive oil in a saucepan over medium heat. Fry onions and garlic until soft. Add carrots and fry for a few minutes. Stir in the cumin and chili flakes and cook for another 1 minute. Add vegetable broth and lentils. Bring to a boil. Reduce heat and cook for approx. 15 minutes and add milk. Cook for another 15 minutes until lentils and carrots are tender. Mash the soup with a hand mixer or in a food processor and season with salt. Serve with a dollop of yogurt or sour cream.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.