Gulrot – og linsesuppe
Carrot and lentil soup recipe in english at the bottom of this page👇🏽
En mettende, god suppe som er lettlaget og med få ingredienser.#belgvekster
Ingredienser
- 500 gram gulrøtter
- 2 dl røde linser
- 1 løk 2 fedd hvitløk
- 1 ts spisskummen
- ½ ts chiliflak
- 1 liter grønsakbuljong (vann + terninger)
- 2 dl melk ( kan erstattes med mer buljong)
- 1 dl naturell yoghurt eller rømme ( til servering)
Slik gjør du
- Varm opp olivenolje i en gryte over middels varme. Stek løk og hvitløk til de er myke. Tilsett gulrøtter og fres i noen minutter. Rør inn spisskummen og chiliflak og stek i ytterligere 1 minutt. Tilsett grønnsaksbuljong og linser. Gi det et oppkok. Reduser varmen og kok i ca. 15 minutter og tilsett melk . Kok i ytterlige 15 minutter til linser og gulrøtter er møre. Mos suppen med stavmikser eller i en foodprosessor og smak til med salt . Server med en klatt yoghurt eller rømme .
Carrot and lentil soup
A filling, good soup that is easy to make and with few ingredients.
Ingredients
500 grams carrots2 dl red lentils
1 onion
2 garlic cloves
1 teaspoon cumin
½ ts chiliflak
1 liter of vegetable broth (water + cubes) 2 dl milk (can be replaced with more broth)
1 dl natural yoghurt or sour cream (for serving)