Pokébowl med laks og quinoa-og mangosalat

En pokébolle kan varieres i det uendelig med tilbehør og er lett å få til. Jeg serverer poké som oftest med sushiris og masse forskjellig tilbehør. I denne pokébowl oppskriften har jeg kombinert marinert laks med en quinoa-mangosalat. Superenkelt og godt!

Ouina -og mangosalat kan også serveres som tilbehør til stekte fiskretter, kylling, eller sammen med andre vegetarretter.

Pokébowl med laks og quinoa-og mangosalat

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 500 g fersk laks, sashimi kvalitet i terninger
  • 4 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 2 ss sesamolje
  • 1-2 ss ristede sesamfrø
  • Quinoa -og mangosalat:
  • 2 dl quinoa
  • Litt salt            
  • 1 stor mango, i terninger
  • 1 - 2 lime, saften
  • Litt frisk koriander, hakket
  • Tilbehør:
  • 2 avokado
  • Grønn salat
  • Litt rød paprika eller andre grønnsaker
  • Wakame

Slik gjør du

  1. Bland fiskebitene, sesamfrø, sesamolje, soyasaus, hvitløk og litt nykvernet pepper. Sett kjølig i ca 30 min til marinering.
  2. Skyll quinoa med kaldt vann for å fjerne bitterheten. Kok opp 4 dl vann i en kjele og tilsett quinoaen og litt salt. La det koke under lokk i 15 minutter. Slå av varmen og la svelle i 5 minutter under lokk. Rør quinoaen luftig med en gaffel og avkjøl litt.
  3. Bland avkjølt quinoa med mangoterninger, lime og koriander.
  4. Legg litt grønn salat i bunnen av en skål, legg på marinert laks og quinoa og-mangosalat, etterfulgt av avokado, wakame osv. 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.