Pokébowl med laks og quinoa-og mangosalat
En pokébolle kan varieres i det uendelig med tilbehør og er lett å få til. Jeg serverer poké som oftest med sushiris og masse forskjellig tilbehør. I denne pokébowl oppskriften har jeg kombinert marinert laks med en quinoa-mangosalat. Superenkelt og godt!
Ouina -og mangosalat kan også serveres som tilbehør til stekte fiskretter, kylling, eller sammen med andre vegetarretter.
Ingredienser
- 500 g fersk laks, sashimi kvalitet i terninger
- 4 ss soyasaus
- 1 fedd hvitløk, knust
- 2 ss sesamolje
- 1-2 ss ristede sesamfrø
- Quinoa -og mangosalat:
- 2 dl quinoa
- Litt salt
- 1 stor mango, i terninger
- 1 - 2 lime, saften
- Litt frisk koriander, hakket
- Tilbehør:
- 2 avokado
- Grønn salat
- Litt rød paprika eller andre grønnsaker
- Wakame
Slik gjør du
- Bland fiskebitene, sesamfrø, sesamolje, soyasaus, hvitløk og litt nykvernet pepper. Sett kjølig i ca 30 min til marinering.
- Skyll quinoa med kaldt vann for å fjerne bitterheten. Kok opp 4 dl vann i en kjele og tilsett quinoaen og litt salt. La det koke under lokk i 15 minutter. Slå av varmen og la svelle i 5 minutter under lokk. Rør quinoaen luftig med en gaffel og avkjøl litt.
- Bland avkjølt quinoa med mangoterninger, lime og koriander.
- Legg litt grønn salat i bunnen av en skål, legg på marinert laks og quinoa og-mangosalat, etterfulgt av avokado, wakame osv.