Seleri fries med olivensalsa

Selleri fries toppet med en deilig olivensalsa er en enkel rett med mye smak.  En super vegan middag eller et nydelig tilbehør til det meste.

Selleri fries med olivensalsa

Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 1 stort eller to mindre sellerihoder
  • 2 ss olje til grilling
  • 2 dl grønne oliven, hakket
  • 100 g soltørket tomat i olje, hakket
  • 2 ss kapers
  • Litt chili etter smak, kan sløyfes
  • 1- 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss valnøtter, hakket
  • Litt urter: bruk det du ha: basilikum, timian, persille
  • 1/2 sitron, saften
  • 4 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær sellerirot i store fries/staver og vend dem i litt olje. Grill stavene  på alle fire sidene til karamellfarget og nesten møre. De kan også stekes i panne eller i ovn.
  2. Bland alle ingrediensene til olivensalsa og smak til med salt og pepper. 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.