Pasta med aubergine og soltørket tomat

Pasta with eggplant and sun-dried tomato recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Auberginer spiller hovedrollen i denne enkle og nydelig pastaretten.

Pasta med aubergine og soltørket tomat

Personer: 4

Ingredienser

  • Olivenolje til steking
  • 2 store auberginer, skjær i terninger
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 chili, finhakket
  • 1 lite glass (ca 190 g) soltørkete tometer i olje, finhakket
  • 1 bundt frisk basilikum, finhakket
  • 400 g pasta (penne eller annen pasta)
  • ca 80 g parmesan, revet
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stor stekepanne. Stek aubergineterninger i noen minutter til de er myk og har fått farge. Tilsett hvitløk og chili og stek i 1 minutt til. Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente. Hell av vannet, men ta vare på litt av kokevannet ( ca 1.5 - 2 dl) til å røre sammen pastaen med. Hell pastaen over i aubergineterningene. Tilsett parmesan og rør i litt av det reserverte kokevannet i pastaen. Bland godt og tilsett soltørkete tomater og basilikum. Smak til med salt og pepper og strø over litt ekstra parmesan og basilikum.
  2. -
  3. Er du veganer, kan parmesan sløyfes eller erstattes med vegansk ost.
  4. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  5. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PASTA WITH EGGPLANT AND SUNDRIED TOMATO. Serves 4

Eggplant plays the lead in this simple and beautiful pasta dish.

Ingredients

Olive oil for frying
2 large eggplants, cut into cubes
3 cloves of garlic, finely chopped
1 chili, finely chopped
1 small glass (about 190 g) sun-dried tomatoes in oil, finely chopped
1 bunch of fresh basil, finely chopped
400 g pasta (penne or other pasta)
about 80 g of parmesan, grated
Salt
Pepper

Method

Heat the oil in a large frying pan. Fry eggplant cubes until they are soft and have a color. Add garlic and chilli and fry for 1 minute more .

Boil pasta in a large pot with salted water until it is al dente. Pour off the water, but take care of some of the cooking water(about 1.5-2 dl) to stir the pasta together with.

Add the pasta into the eggplants. Add the parmesan and stir some of the cooking water in the pasta. Mix well and add sun-dried tomatoes and basil. Season with salt and pepper and sprinkle over some extra parmesan and basil.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.