Party med ertehummus og hummus med grillet paprika
Hummus med grillet paprika er supert som dip og på matpakken, #belgvekster
Ingredienser
- 250g frosne selskapserter (de er best)
- 250 g (1 boks) kokte kikerter
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 neve frisk koriander eller andre urter, hakket
- 1 ts spisskummen
- 1/2 sitron, saften
- Salt
- 2 ss eller mer lake fra kikertene
- Litt olivenolje
- Til servering:
- Grønsaker
- 4 tortilla lefser eller arabisle flatbrød
- Gul cheddar ellerannen ost, raspet
Slik gjør du
- Kok ertene møre i lettsaltet vann, ca. 1 minutt. Hell av vannet og bland dem med avrente kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen, koriander og sitronsaft. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender og tilsett litt av kikeretvannet du har spart på om nødvendig. Hummus skal ha en myk kremet konsistens uten å bli for myk. Smak til med salt og eventuell mer sitronsaft. Bre hummus utover en tallerken eller i skål og drypp litt olivenolje over.
- Del lefsene eller flatbrødene i 8 jevnstore triangler. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett og strø ost over. Stek dem i forvarmet ovn i ca. 5 minutter til tortillalefsene/flatbrødene er gylne og sprø og osten har smeltet.
- For vegan alternativ kan tortillalefsene/ flatbrød pensles på begge sider med nøytral olje, dryss på salt, paprika, chili eller andre favorittkrydder og stekes dem på samme måten.