Ovnsstekt blomkål og auberginer

Roasted cauliflower and eggplant recipe in english at the bottom of the page. 👇🏾

Blomkål og auberginer er utrolig godt og lett å smaksette. De tar lett til seg olje og krydder og når man ovnssteker de får man frem sødmen. Denne retten er superenkelt å lage og smaker smaker både varm og kald. Labneh kan du kjøpe i innvandrerbutikker eller lage selv. Oppskrift finner du her eller du kan bruke vanlig yoghurt. Server denne retten til middag, til meze bord, forrett, antipasti eller på brødskiven.

 

Ovnsstek blomkål og auberginer

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 blomkålhode
  • 2 auberginer
  • 1 ts sumac
  • 1/2 ts chiliflak, aleppo pepper eller bul biber
  • 1/2 ts pepper
  • Havsalt
  • Olivenolje
  • 1 ss flytende honning
  • Olivenlje
  • 1/2 sitron, saften
  • Labneh ( avrent yoghurt) gresk yoghurt eller tahinisaus til servering 

  • Litt frisk persille eller koriander, hakket
  • En neve usaltete ristete peanøtter eller mandler

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. 
Fjern grønne blader fra blomkålen og del i små buketter. Skjær auberginer i skiver. Vend grønnsakene i litt olivenolje, drypp over honning og dryss over salt og krydder. Fordel grønnsakene utover et stekebrett stek i ca 20 -30 minutter til de er møre og har fått litt farge. Snu grønnsakene halvveis. Skvis over litt sitronsaft legg på klatter med labneh og dryss over hakkete nøtter og persille.

ROASTED CAULIFLOWER AND EGGPLANT WITH LABNEH. Serves 4

Cauliflower and aubergines are incredibly good and easy to flavor. The dish tastes both hot and cold for dinner, perfect on a Meze table, appetizer, antipasti or with a slice og bread.

Ingredients

1 cauliflower head
2 eggplant
1/2 teaspoon sumac
1/2 teaspoon chili flakes or more
1/2 teaspoon pepper
Sea salt
1 tablespoon runny honey
Olive oil
1 lemon juice
A handful unsalted roasted peanuts or almonds
Some chopped parsley og coriander
Labneh or Greek yogurt for serving

Method

Preheat the oven to 200°C

Remove green leaves from cauliflower and divide into small bouquets. Cut the eggplant in slices. Toss the vegetables olive oil, add honey and sprinkle with salt and spices. Put the vegetables on baking tray and roast for about 20-30 minutes in the oven until they are tender and got color. Turn them once while roasting

Add a squeeze of lemon juice and spoon labneh or yoghurt over vegetables. Top with chopped nuts and parsley.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.