Ovnsstekt blomkål og auberginer
Roasted cauliflower and eggplant recipe in english at the bottom of the page. 👇🏾
Blomkål og auberginer er utrolig godt og lett å smaksette. De tar lett til seg olje og krydder og når man ovnssteker de får man frem sødmen. Denne retten er superenkelt å lage og smaker smaker både varm og kald. Labneh kan du kjøpe i innvandrerbutikker eller lage selv. Oppskrift finner du her eller du kan bruke vanlig yoghurt. Server denne retten til middag, til meze bord, forrett, antipasti eller på brødskiven.
Ingredienser
- 1 blomkålhode
- 2 auberginer
- 1 ts sumac
- 1/2 ts chiliflak, aleppo pepper eller bul biber
- 1/2 ts pepper
- Havsalt
- Olivenolje
- 1 ss flytende honning
- Olivenlje
- 1/2 sitron, saften
- Labneh ( avrent yoghurt) gresk yoghurt eller tahinisaus til servering
- Litt frisk persille eller koriander, hakket
- En neve usaltete ristete peanøtter eller mandler
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Fjern grønne blader fra blomkålen og del i små buketter. Skjær auberginer i skiver. Vend grønnsakene i litt olivenolje, drypp over honning og dryss over salt og krydder. Fordel grønnsakene utover et stekebrett stek i ca 20 -30 minutter til de er møre og har fått litt farge. Snu grønnsakene halvveis. Skvis over litt sitronsaft legg på klatter med labneh og dryss over hakkete nøtter og persille.
ROASTED CAULIFLOWER AND EGGPLANT WITH LABNEH. Serves 4
Cauliflower and aubergines are incredibly good and easy to flavor. The dish tastes both hot and cold for dinner, perfect on a Meze table, appetizer, antipasti or with a slice og bread.
2 eggplant
1/2 teaspoon sumac
1/2 teaspoon chili flakes or more
1/2 teaspoon pepper
Sea salt
1 tablespoon runny honey
Olive oil
1 lemon juice
A handful unsalted roasted peanuts or almonds
Some chopped parsley og coriander
Labneh or Greek yogurt for serving
Ingredients
1 cauliflower head2 eggplant
1/2 teaspoon sumac
1/2 teaspoon chili flakes or more
1/2 teaspoon pepper
Sea salt
1 tablespoon runny honey
Olive oil
1 lemon juice
A handful unsalted roasted peanuts or almonds
Some chopped parsley og coriander
Labneh or Greek yogurt for serving