Nydelige ovnstekte auberginer
Yummy roasted and stuffed aubergine recipe in english at the bottom of the page.👇🏾 Deilig kryddret kjøttsaus, italiensk mozarella og ovnstekte auberginer. Du hører at dette bare må bli godt! Auberginer er som de fleste grønsaker nydelig når de ovnstekes og er full av deilige smaker. Kjøttet blir mykt og saftig. Jeg vokste opp med auberginer i alle varianter både i kokte salater, gryter eller fylte med grønsaker og kjøtt. I denne opskriften blander jeg kjøttet sammen med pureen fra de ovnstekte auberginene og gratinerer dem i ovn til slutt. NAM!
Ingredienser
- 4 aubergine
- 500 g karbonadedeig av storfe eller lam
- 1 løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 1 grønn paprika, i terninger
- 1 gulrot, revet
- ½ ts pepper
- 1 liten ts røykt paprika
- 1 ts spisskummen
- 1 ts malt ingefær
- 1/2 ts chiliflak, kan sløyfes om du ikke liker det sterkt
- 2 ss tomatpure
- 2 dl vann
- salt
- 80 g revet mozzarella ost
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 180 °C
- Behold stilken på aubergine og del i to på langs. Skjær ruter på kjøttsiden. Pensle olivenolje på kjøttsiden og stek dem i ovnen med kjøttsiden opp i 20-30 minutter til de er møre.
- Varm olje i en gryte og fres løk og hvitløk. Ha I karbonadedeig og krydder og bland godt mens du rører og moser kjøttet. Tilsett revet gulrot og paprikaterninger og salt. Fortsett å røre til alt har fått fin farge. Tilsett tomatpure og vann og kok i ca. 5 minutter til alt vannet har kokt inn.
- Ta auberginene ut av ovnen og la dem fortsatt ligge på stekeplaten. Skrap ut auberginekjøttet uten å skade skallet og rør og mos auberginekjøtt I kjøttblandingen. Fyll aubergineskall med blandingen og dryss over revet ost. Sett tilbake i ovn og stek videre til osten er smeltet.
- Server fylte auberginer med ris og salat.
Yummy stuffed roasted aubergines, serves 4.
Delicious spicy meat sauce, Italian mozzarella and baked aubergines. You hear that this simply must be good! Eggplants are like most vegetables lovely when they roasted and they are full of delicious flavors. I grew up with aubergines in all varieties in cooked salads, pots or stuffed with vegetables and meat. In this the recipe I blend the meat with the puree from the roasted aubergines and gratinated them in the oven to finish. Yummy!
500g minced beef or lamb
1 onion, chopped
3 cloves garlic, minced
1 green bell pepper, diced
1 carrot, grated
½ teaspoon pepper
1small teaspoon smoked paprika
1 teaspoon cumin
1 teaspoon ground ginger
1 teaspoon chili flakes, if you like it hot
salt
2 tablespoons tomato paste
2 dl water
olive oil
80g grated mozzarella cheese
Ingrediens
4 Aubergine500g minced beef or lamb
1 onion, chopped
3 cloves garlic, minced
1 green bell pepper, diced
1 carrot, grated
½ teaspoon pepper
1small teaspoon smoked paprika
1 teaspoon cumin
1 teaspoon ground ginger
1 teaspoon chili flakes, if you like it hot
salt
2 tablespoons tomato paste
2 dl water
olive oil
80g grated mozzarella cheese
Siren 18. mars 2016 (21:14)
Skal prøves i påsken, gleder meg!
Aicha Bouhlou 21. mars 2016 (12:29)
Så kjekt! Håper det smaker.
Hedda 8. april 2018 (23:18)
Andre gang jeg lager det, og det smaker helt fantastisk!
Tusen takk 🙂
Hilsen din fan, Hedda 🙂
Aicha Bouhlou 9. april 2018 (15:49)
For en gledelig melding! Takk Hedda
Finn H. Stokke 27. oktober 2020 (16:23)
Takk for kjempespennende oppskrifter.
Laget denne auberginretten som ble meget vellykket
Aicha Bouhlou 8. november 2020 (14:54)
Så hyggelig!Takk!