Musakhan- Palestinsk kylling
MUSAKHAN – PALESTINIAN ROAST CHICKEN RECIPE IN ENGLISH AT THE BOTTOM OF THE PAGE👇🏽
Musakhan er en tradisjonell og veldig populær kyllingrett fra Palestina. Skikkelig deilig kosemat som spises med hendene og er skapt for å deles. En nydelig rett som minner meg mye om mitt marokkanske kjøkken.
Musakhan er ovnsstekt kylling kryddret med sumac, spisskummen, allehånde og kanel. Jeg bruker også granateplemelasse i min oppskrift. (Både sumac og granateplemelasse får du kjøpt i de aller fleste innvandrerbutikker). Den ferdigstekte kyllingen serveres med karamelliserte løk på flatbrød som er dynket med smakfull stekesjy fra kylling. Tradisjonelt legges kylling, løk og pinjekjerner på et gigant stort arabisk flatbrød. Alle rundt bordet forsyner seg av samme fat og man river av kylling og brød. Jeg serverer kylling og løk på hver sitt Naan-brød for en mer individuell europeisk stil.
Bland krydder og salt med med olje og bruk hendene til å gni marinaden inn i kyllingkjøttet. Drypp granateplemelasse over kjøttet. Stek deretter i ovnen.
Mens kyllingen steker, steker du løken. Vær tålmodig når du skal steke løken. Det vil ta omtrent like lang tid som å steke kyllingen.
Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne.
Ta det ferdigstekte kyllingkjøtt ut av ovnen og la det hvile noen minutter, mens du varmer brødene.
Anrett naan brødene. Først løk opp på varme brød.
Dynk brød og løk med litt stekesjy
Legg kylling på løken og dryss pinjekjerner over. Server med salat og oliven.
Ingredienser
- 1 kylling, ca 1.6 kg delt i 8 biter
- 2 ss sumac
- 1 ss spisskummen
- 1/2 ts malt kanel
- 1/2 ts allehånde
- 1/4 ts pepper
- 1 1/2 ts salt + mer
- 3 ss olivenolje
- 1 ss granateplemelasse
- 3-4 rødløk, i tynne skiver
- 40 g pinjekjerner
- 4 libabrød, naanbrød eller et arabisk tabonbrød
- 2 dl gresk yoghurt til servering
- Agurk, tomat osv til salat.
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 180°C
- Bland krydder og salt med 3 ss olje og bruk hendene til å gni marinaden inn i kyllingkjøttet. Drypp granateplemelasse over kjøttet. Stek deretter i ovnen på 180°C i ca 25- 30 minutter.
- Mens kyllingen steker, lager du den karamelliserte løken. Vær tålmodig når du skal steke løken. Det vil ta omtrent like lang tid som å steke kyllingen.
- Skjær løken i skiver. Varm olje i en stor panne og stek løken på middels varme. Rør av og til og pass på at pannen ikke er for varm . Stek til løken begynner å bli ordentlig myk og få fin karamellfarge. Ikke bli fristet til å skru opp temperaturen, for høy temperatur vil får løken til å svi seg.
- Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Ta det ferdigstekte kyllingkjøtt ut av ovnen og la det hvile noen minutter, mens du varmer brødene.
- Anrett musakhan: Fordel løk opp på brødene og dynk løk og brød med stekesyj. Legg på kylling og dryss pinjekjerner over det hele. Server retten sammen med salat, oliven og gjerne litt yoghurt.
Musakhan-Palestinien roast chicken
Musakhan is a traditional and very popular chicken dish from Palestine. Really delicious comfort food that is eaten with your hands and is made to be shared. A lovely dish that reminds me a lot of my Moroccan cuisine.
Musakhan is oven-roasted chicken seasoned with sumac, cumin, allspice and cinnamon. I also use pomegranate molasses in my recipe. (Both sumac and pomegranate molasses can be bought in most immigrant shops). The roasted chicken is served with caramelized onions on flatbread soaked with tasty juices from the chicken . Traditionally, chicken, onions and pine nuts are placed on a large giant piece of Arabic flatbread. Everyone around the table serves themselves from the same dish as you tear off some chicken and bread. I serve chicken and onions on separate Naan breads for a more individual European style.
Ingredients
1 chicken, about 1.6 kg divided into 8 pieces2 tablespoon sumac
1 tablespoon cumin
1/2 teaspoon malt cinnamon
1/2 teaspoon allspice
1/4 teaspoon pepper
1 1/2 teaspoon salt + more
Olive oil
1 tablespoon pomegranate molasses
3 -4 red onions, in thin slices
40 g pine nuts
4 Naan bread, liba bread or Arabic tabon bread
For serving
2 dl Greek yogurt for serving
Cucumber, tomato, etc. for salad.
Method
Preheat oven to 180 ° CMix spices and salt with 3 tablespoons oil and use your hands to rub the marinade into the chicken. Drizzle pomegranate molasses over the meat. Then bake in the oven at 180 ° C for about 25-30 minutes.
While the chicken is roasting, work with the caramelized onions. Be patient when frying the onion. It will take about as long as frying the chicken. Cut the onions into slices. Heat oil in a large pan and fry the onion over medium heat. Stir occasionally and make sure the pan is not too hot. Cook until the onion starts to become really soft and get a nice caramel color. Do not be tempted to turn up the temperature, too high temperature will burn the onions.
Toast pine nuts in a dry pan. Take the cooked chicken out of the oven and let it rest for a few minutes, while you warm the breads.
Spread onions on the breads and soak the onions and bread with juices from the chicken. Add chicken on top of the onions and sprinkle with pine nuts. Serve chicken dish with salad, olives and yogurt.
Nick 26. januar 2021 (14:53)
Denne skal jeg prøve! Takk for oppskrift. Du kan tro jeg ble sulten av å se på bildene 😉
Aicha Bouhlou 26. januar 2021 (17:06)
Takk! Håper det smaker
Marre 31. januar 2021 (22:25)
Fantastisk godt! Prøvde med auberginesalat, passet fint. Vil prøve med kylling overlår neste gang, og med Liba i stedet for naan
Aicha Bouhlou 3. februar 2021 (14:45)
Så hyggelig!
Jeanette Lid 26. februar 2021 (15:30)
Mussakhan
Aicha Bouhlou 1. mars 2021 (14:37)
Hei Jeanette,
jeg har aldri sett at man skriver Musakhan med dobbel s. Har for sikkerhets skyld googlet litt og fått bekreftet at en s holder. Musakhan
Laila Anna 2. juni 2021 (16:07)
Kan jeg bruke litt honning i stedet for granateplemelasse?
Aicha Bouhlou 30. august 2021 (13:43)
Det kan du sikkert gjøre.