Marokkanske blåskjell med kikerter i tomatsaus
Moroccan styled Mussels with chickpeas in tomato saus. Recipe in english at the bottom of the page👇🏾
Blåskjell er hverdagsluksus som er laget i en fei. Jeg elsker blåskjell og en av mine favoritter er i tomatsaus på marokkansk vis. Blåskjell på marokkansk betyr duftende krydder og urter. Blåskjellene kokes i chermoula saus bestående av krydder, urter og tomater. Vi pleier å servere brød til og dypper brødet i sausen. I denne oppskriften har jeg tilsatt kikerter for å gjøre den til en mer mettende middagsrett. Vil du pirre smaksløkene litt ekstra, er det bare å tilsette litt chili i sausen. #belgvekster
Ingredienser
- 1 kg blåskjell
- 1 liten løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 boks tomater, hakket
- 1 ts tomatpure
- 1/4 ts pepper
- 1/2 ts søt paprika
- 1 ts spiskummen
- 1/2 ts malt ingefær
- Salt. Smak til med salt til slutt, siden blåskjellene kan være salte.
- 1 liten neve persille, hakket
- 1 liten neve frisk koriander,hakket
- 1,5 dl vann
- 1 boks kokte kikerter
- Litt olivenolje
- 1/2 sitron, saften
Slik gjør du
- Fres løk og hvitløk i olivenolje, tilsett tomater, tomatpure, krydder, halvparten av urterne og 1,5 dl vann og kok opp. Kok sausen i 6 - 8 minutter før du ha i blåskjell.
- Kok blåskjellene i tomatsaus under lokk. Rist litt på gryten med lokk på. La skjellene dampe på høy varme til alle har åpnet seg.
- Rør i ferdigkokte kikerter og ress litt sitronsaft over blåskjellen. Dryss resten av urten over og server med brød til.
Moroccan styled Mussels with chickpeas in tomato saus . Serves 2
I love mussels and one of my favorites is mussels in tomato sauce the Maroccan style. Mussels the Moroccan style means fragrant spices and herbs. The mussels are boiled in a kind of chermoula sauce, consisting of spices, herbs. It is a wonderful tasty sauce flavored by the mussels and by adding chickpeas it is also filling a dinner dish. If you like it hot, just add some chilli to the sauce
1 small onion, finely chopped
2 clove garlic, finely chopped
1 can tomatoes, chopped
1 teaspoon tomato paste
1/4 teaspoon pepper
1/2 teaspoon paprika
1 teaspoon cumin
1/2 ground ginger
Salt. The mussels can be salty. Taste to with salt after adding the mussels.
1 small handful of parsley
1 small handful of coriander
1 can precooked chickpeas
Olive oil
Ingredients
1 kg mussels1 small onion, finely chopped
2 clove garlic, finely chopped
1 can tomatoes, chopped
1 teaspoon tomato paste
1/4 teaspoon pepper
1/2 teaspoon paprika
1 teaspoon cumin
1/2 ground ginger
Salt. The mussels can be salty. Taste to with salt after adding the mussels.
1 small handful of parsley
1 small handful of coriander
1 can precooked chickpeas
Olive oil