Marokkansk gryte (tagine) med poteter, gulrøtter og erter
Moroccan potato, carrots and peas tagine recipe in english at the bottom of the page.👇🏾
Denne deilige veganske taginen kalles også en fattigmans tagine i Marokko. Den er enkelt å lage og kan tilpasses både sesong og budsjett. Man kan tilsette alt fra kikerter, gresskar, blomkål men også kylling eller kjøtt.
Ingredienser
- Olivenolje til steking
- 1 stor løk, grovhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 chili eller mer om du liker det litt hot, finhakket
- 1 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- 1/2 ts malt ingefær
- 2 ts gurkemeie
- 8 poteter, delt
- 4 gulrøtter, i halve staver
- 6 dl grønnsak buljong
- 250 frosne erter (selskapserter er best)
- Frisk koriander, persille og jeg har også brukt litt mynte men det kan du sløyfe om du vil, hakket
Slik gjør du
- Varm olivenolje i en stor kjele, og stek løken til den er blank. Tilsett hvitløk og chili og stek noen sekunder til. Ha i krydder, poteter og gulrøtter og rør til alle grønnsakene er dekket med krydder. Hell i grønnsakbuljong og kok opp gryten. Reduser varmen og kok til grønnsakene er myke og væsken er kokt inn en del. Gryten skal koke i ca 30 minutter til grønnsakene er helt møre. Ha i litt mer vann underveis om nødvendig og litt mer chili om du liker det hot. Smak til med salt og rør i forsiktig ertene og halvparten av urtene de siste 5 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper til slutt og dryss over resten av urtene. Server Taginen med brød eller couscous.
- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MOROCCAN TAGINE WITH POTATOES, CARROTS AND PEAS
This delicious vegan tagine also called a poor mans tagine, can be adapted to suit the season or budget. You can add Chickpeas, pumpkin, Cauliflower but also chicken or meat.
1 onion, coarsely chopped
4 cloves of garlic, finely chopped
1 chili or more if you like it a little hot, finely chopped
1 teaspoon cumin
1 teaspoon of ground coriander
1/2 teaspoon of ground ginger
2 teaspoons turmeric
8 potatoes, divided
4 carrots, in wedges
6 dl vegetable broth
250 frozen peas
chopped coriander, parsley and I have also used some mint but you can skip that if you like.
Ingredients
Olive oil for frying1 onion, coarsely chopped
4 cloves of garlic, finely chopped
1 chili or more if you like it a little hot, finely chopped
1 teaspoon cumin
1 teaspoon of ground coriander
1/2 teaspoon of ground ginger
2 teaspoons turmeric
8 potatoes, divided
4 carrots, in wedges
6 dl vegetable broth
250 frozen peas
chopped coriander, parsley and I have also used some mint but you can skip that if you like.
12 kjøttfrie, enkle og velsmakende middagsretter – Aichas Mat 20. november 2017 (13:24)
[…] MAROKKANSK POTET , GUROT OG ERT TAGINE […]
Rita 3. januar 2018 (15:40)
Hvis jeg skal lage denne i ovnen, hvor lenge og hvor mange grader?
Aicha Bouhlou 8. januar 2018 (17:16)
I ca 30 – 40 minutter. Ertene må ikke tilsettes før mot slutten av koketide.