Marokkansk appelsin- og avokado salat
MOROCCAN ORANGE- AND AVOKADO SALAD RECIPE IN ENGLISH AT THE BOTTOM OF THIS PAGE👇🏽
I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i en tradisjonelle marokkanske oppskrift på salat med appelsiner og laget en forfriskende variant med sesongens blodappelsiner, klementiner og avokado.
Det ser ikke bare vakkert ut , men den er sunt og smaker fantastisk. Jeg vokste opp med salat av appelsiner i kombinasjon med oliven, løk, krydder og olivenolje. En uslåelig blanding av smak som bare må prøves. I denne oppskrifter har jeg også lagt til avokado og fetaost. Server som tilbehør, forrett, eller lunsj.
Ingredienser
- 2 appelsiner, skjær i skiver
- 2 klementiner, skjær i skiver
- 1 liten rødløk, i tynne skiver
- 2 Avokado, i båter
- 1 liten neve sorte oliven , eller mer
- Litt fetaost
- 2 ss mynte, hakket
- -
- Dressing:
- 2 ss appelsinjuice
- 1 ss sitron, saft
- 1/2 ts sukker eller litt honning
- 1/4 ts spisskummen
- 1/4 ts paprika
- 1 klype cayennepepper eller litt chiliflak
- 1 - 2 klyper salt
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
Slik gjør du
- Skrell og skjær appelsinene og klementiner på en tallerken for å fange opp all juicen. Skjær dem i tynne skiver og legg dem på et fat sammen med rødløk.
- Bland sammen alle ingredienser til dressingen og øs jevnt over salaten. Skrell avokado, del i båter og legg på fatet med sitrusfrukten. Tilsett oliven og dryss over fetaost og mynte til slutt.
MOROCCAN ORANGE-AND AVOCADO SALAD
Ingredients
2 oranges, sliced2 clementines, sliced
1 small red onion, in thin slices
2 avocados
Black olives
Some feta cheese
2 tablespoon mint, chopped dressing:
2 tablespoons orange juice
1 tablespoon lemon juice 1/2 teaspoon of sugar or some honey
1/4 teaspoon cumin
1/4 teaspoon of sweet paprika
1 pinch cayenne pepper
1- 2 salt 2 tablespoon extra virgin olive oil