Endivesalat med oliven

Denne salaten ble ofte servert i mitt barndomshjem når vi hadde gjester. Grunnen var nok både at vi elsket oliven og at denne salaten var veldig lett å lage. Det var heller ingen ulempe at den kunne stå litt uten å miste sin sprøhet. Hvis du ikke klarer å venne deg til endivesalatens smak, kan du prøve å legge bladene i lunkent vann en kort stund for å fjerne litt av bitterheten. Etter badet må den en runde i kaldt vann for å få tilbake sprøheten. Du kan også prøve å blande en klype sukker eller honning i dressingen, det demper bittersmaken. Endivesalat blir også kalt sikori.

 

 

 

 

 

 

 

My Recipe

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 200 g oliven eller mer, uten stein
  • ½ rødløk, hakket
  • en neve persille, hakket
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • ½ sitron, saften

Slik gjør du

  1. Bland oliven med løk, persille, olje og sitron. Skyll og tørk sikorisalaten og anrett den på et fat eller flere tallerkener. Fyll bladene med oliven.

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.