Marinert laks og sobanudler i wok.
Salmon & soba noodle stir – fry recipe in english at the bottom of this page👇🏾
Soba nudler er laget av bokhvetemel og ligner litt på en tynn spagetti. Nudlene er brun i fargen og ha mer smak en vanlige nudler. De serveres i ulike varme og kalde retter som vanlig pasta over hele Japan. De er næringsrik, glutenfri og er rik på mineraler og vitaminer. Sobanudler er sunn mat! De variantene som er lettest å få tak i Norge er ofte laget av en blanding av bokhvete og vanlig hvete. Om du ikke får tak i sobanudler kan du fint erstatte de med andre nudler til denne oppskriften. Jeg bruker tamarindsaus som man får kjøpt i innvandrerbutikker.
Ingredienser
- 600 gram laksefilet uten skinn og bein
- 1 ss ingefær, revet
- 1 ss sesamolje
- 2 ss soyasaus
- 1 ts flytende honning
- 2 ss tamarindsaus ( oystersaus, eventuell soyasaus kan også brukes)
- Nøytral olje til steking
- 2 fedd hvitløk , hakket
- 1/2 bunt vårløk i skiver
- 1/2 chili, finhakket
- 1/2 brokkoli , del i små buketter
- 1 lime , juice
- 300 gram soba nudler, følg pakkeanvisning for tilbereding.
- 2 ts sesamfrø
Slik gjør du
- Bland ingefær, sesamolje, 2 ss soyasaus og honning i en bolle. Vend laksen i marinaden og sørg for å bruke all marinaden når du skal steke fisken.
- Varm olje i en stekepanne eller wok på høy varme og stek laksen på begge sider til nesten kokt. Trekk fisken av platen og la den ligge i stekepannen. Dekk fisken løst med aluminiumsfolie.
- Ha brokkoli, vårløk , hvitløk og chili i stekepannen/ wok og stek i 2 minutter. Tilsett 3 ss tamarindsaus (oystersaus ,soyasaus), limejuice og kokte nudler. Smak til med mer chili, ingefær, sesamolje og pepper etter din smak .
- Bland fisken og steikesjy forsiktig i nudlene. Topp med sesamfrø.
Salmon & soba noodle stir - fry . Serves 4
600 grams skinless salmon filets, cut in pieces
1 tablespoon grated ginger
1 tablespoon sesame oil
2 tablespoons soy sauce
2 tablespoons tamarind sauce (oyster or soy sauce can also be used
1 tsp runny honey
Oil to fry
2 garlic cloves, chopped
1/2 bunch spring onions, sliced
1/2 Chili, finely chopped
1 /2 broccoli , florets
1 lime, juice
300 grams soba noodles, cooked to packet instructions, drained
2 tsp sesame seeds Combine ginger, sesame oil, 2 tablespoons soy sauce and honey in a bowl. Add the salmon and toss to coat. Heat oil in a pan or wok over high heat and fry the salmon on both sides until nearly cooked . Set aside & cover loosely with foil. Add broccoli with the spring onions, garlic & chili to wok and stir-fry for 2 minutes. Add lemon or lime juice, 2 tbs tamarind sauce ( or soy sauce) noodles, and stir -fry. Add salmon and any resting juices and toss . Top with sesame seeds.
1 tablespoon grated ginger
1 tablespoon sesame oil
2 tablespoons soy sauce
2 tablespoons tamarind sauce (oyster or soy sauce can also be used
1 tsp runny honey
Oil to fry
2 garlic cloves, chopped
1/2 bunch spring onions, sliced
1/2 Chili, finely chopped
1 /2 broccoli , florets
1 lime, juice
300 grams soba noodles, cooked to packet instructions, drained
2 tsp sesame seeds Combine ginger, sesame oil, 2 tablespoons soy sauce and honey in a bowl. Add the salmon and toss to coat. Heat oil in a pan or wok over high heat and fry the salmon on both sides until nearly cooked . Set aside & cover loosely with foil. Add broccoli with the spring onions, garlic & chili to wok and stir-fry for 2 minutes. Add lemon or lime juice, 2 tbs tamarind sauce ( or soy sauce) noodles, and stir -fry. Add salmon and any resting juices and toss . Top with sesame seeds.