Machboos ala Dajaj (krydret kylling og ris )
Recipe for Machboos ala Dajaj (Spiced chicken and rice) en english at the bottom.👇🏾
Machboos, eller Machboos ala Dajaj er en ”onepot” krydret kylling og risgryte.
Machboos ala Dajaj («krydret kylling og ris»), er nasjonalrett i Bahrain en liten øy i Persiabukten og er blitt veldig populær i mange arabiske land. Machboos ligner på den indiske retten biryani og kabsa fra Saudi Arabia. Alle tre er hovedsaklig kjøtt og risretter og har felles at risen kokes sammen med de andre ingrediensene. Men med litt forskjellige tilberdningsmetoder, krydder og ingredienser.
Ikke la deg skremme av den lange ingredienslisten, det er hovedsaklig krydder. Selve retten er laget av få ting og serveres med en salat.
Ingredienser
- 1 x 1,2 kg kylling, skåret i 8 biter
- Salt
- pepper
- 3 ss rapsolje
- 1 løk, finhakket
- 1 ss indisk karripulver
- 1 ts gurkemeie
- 1 ss paprika
- 7 kardemomme kapsler
- 3 nellikspikre
- ½ ts pepper
- 2 laurbærblad
- 1 kanelstang
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- Skall fra ½ økologisk sitron eller helst 1/2 ts knuste persiske tørket lime pasta ( fra innvandrer butikken)
- 4 tomater, hakket
- 6 dl kyllingkraft
- 4 dl basmatiris, skylt
- 1 neve frisk koriander, hakket
- 2 røde chili, i strimler sprøstekt i olje
Slik gjør du
- Krydre kyllingbiter med salt og pepper. Varm oljen i en stor gryte over middels høy varme. Stek kyllingen til den har fått en gyllen brun farge i ca. 6 minutter. Ikke har for mange biter i om gangen. Stek heller i flere omganger. Legg kyllingen på et fat og sett til side. Hell ut overflødig fett fra gryten. Ha i løk og stek under omrøring til den er myk. Tilsett hvitløk og krydder og rør et par ganger. Tilsett tomater og sitron og kok under omrøring i ytterligere 2 minutter. Reduser varmen og ha kyllingbitene tilbake i gryten. Vend dem godt i tomatblandingen. Tilsett kyllingkraft og gi gryten et oppkok. Kok i omtrent 20 minutter eller til nesten gjennomkokt. Skyll risen i kald vann og rør inn i kyllinggryten. Kok i 20 minutter til risen er al dente og væske er absorbert. Flytt gryten fra varmen og la gryten hvile i omtrent 10 minutter med lokk på . Stek chili strimler till sprø i litt olje. Anrett risretten på et stort fat og dryss over sprøstekt chili og koriander.
Machboos ala Dajaj (Spiced chicken and rice)
Machboos or Machboos ala Dajaj (spicy chicken and rice) is a "onepot" dish.
Machboos, or Machboos ala Dajaj (“spiced chicken and rice”), is the national dish of Bahrain, a small island in the Persian Gulf. Machboos is similar to indian Biryani and Kabsa from Saudi Arabia All three are essentially meat and rice dishes.where the rice is cooked together with the other ingredients. But all three with varying cooking methods,spices and ingredient.
Salt
pepper
3 tablespoons canola oil
1 onion, finely chopped
1 tablespoon Indian curry powder
1 teaspoon turmeric
1 tablespoon paprika
7 cardamom pods
3 cloves
½ teaspoon pepper
2 bay leaves
1 cinnamon stick
3 cloves garlic, minced
rind of ½ organic lemon or preferably 1/2 teaspoon crushed dried Persian lime paste (from immigrant store)
3 cloves garlic, minced
4 tomatoes, chopped
6 dl chicken stock
4 dl basmati rice, rinsed, drained
1 handful coriander chopped, to serve
2 red chillies, cut into strips and crispy fried In oil
Ingrediens
1 x 1.2 kg chicken, cut into 8 piecesSalt
pepper
3 tablespoons canola oil
1 onion, finely chopped
1 tablespoon Indian curry powder
1 teaspoon turmeric
1 tablespoon paprika
7 cardamom pods
3 cloves
½ teaspoon pepper
2 bay leaves
1 cinnamon stick
3 cloves garlic, minced
rind of ½ organic lemon or preferably 1/2 teaspoon crushed dried Persian lime paste (from immigrant store)
3 cloves garlic, minced
4 tomatoes, chopped
6 dl chicken stock
4 dl basmati rice, rinsed, drained
1 handful coriander chopped, to serve
2 red chillies, cut into strips and crispy fried In oil
hege samuelsen 28. november 2016 (18:46)
Denne retten var helt fantastisk Enkel å lage og bare så god og smakfull. Tusen takk for oppskrift og nydelig inspirasjon i fra bloggen din
Aicha Bouhlou 30. november 2016 (12:59)
Så kjekt!
Marianne tefre 31. januar 2020 (13:35)
Elsker bloggen din og alle de fantastiske oppskriftene dine. I kveld skal jeg lage denne men får ikke tak i kardemomme kapsler:( Kan jeg bruke pulver og hvor mye i såfall???
På forhånd takk❤️
Aicha Bouhlou 7. februar 2020 (12:08)
Bruk gjerne malt kardemomme. men vær forsiktig. Bruk et liten klype av gangen og smak deg frem.