Kalkuncurry med spinat

Turkey curry recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Yummi Nammi kalkuncurry!

Kalkuncurry med spinat

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 ss kokosolje eller rapsolje
  • 1 rødløk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ss hakket fersk ingefær
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • ½ ts gurkemeie
  • 1 ts + vanlig karripulver
  • 1/2 ts cayenne, eller mer
  • 500 g kalkunfilet, i strimler eller terninger
  • 200 g sopp sjampiniong eller aromasopp i skiver
  • 2 ts havsalt
  • 1 boks ( 400 g) tomater, hakket
  • 1 boks( 4 dl )kokosmelk
  • 1 1/2 dl kyllig kraft eller buljong (terninger +vann)
  • 200 g fersk spinat, vasket
  • Frisk koriander, hakket
  • 1 lime
  • Sort pepper
  • Ris til servering

Slik gjør du

  1. Varm olje i en gryte eller wok over middels høy varme. Ha i løken og la det frese et par minutter. Tilsett deretter hvitløk, chili og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter alle krydder. Rør til det begynner å dufte, ca et minutt. Ha i soppen, kalkunkjøtt og salt og bland godt, slik at alt blir dekket av krydderblandingen. Tilsett tomater, kyllingbuljong og kokosmelk og kok opp. Reduser varmen og la småkoke i ca 10 minutter. Rør i spinatbladene til de faller sammen. Tilsett hakket koriander og smak til med pepper, salt og eventuell mer chili.

Turkey curry with spinach

Ingredients

2 tablespoons of coconut oil or rapeseed oil
1 red onion, chopped
3 cloves of garlic, chopped
1 tablespoon chopped fresh ginger
1 red chili chopped
1 teaspoon cumin
1 teaspoon of ground coriander
½ teaspoon turmeric
1 teaspoon + plain curry powder
1/2 ts cayenne, or more
500 g turkey breastfillet, in strips or cubes
200 g of mushrooms
2 tsp sea salt
1 box (400g)of tomatoes, chopped
1 box (4 dl) of coconut milk
1 1/2 dl chicken stock or broth (cubes + water)
Pepper
200 g fresh spinach, washed
Fresh coriander, minced
1 lime
Rice to serve

Method

Heat oil in a saucepan or wok over medium high heat. Add the chopped onions and cooka couple of minutes until soft. Then add garlic, chilli and ginger. Leave with the onions for approx. 1 minute before adding all the spices. Stir until fragrant, about a minute. Add the mushrooms, turkey meat and salt and mix well so everything is covered by the spice mixture. Add tomatoes, chicken broth and coconut milk. Bring mixture to a boil and reduce heat to medium. Simmer for 10 minutes. Stir in the spinach leaves, add chopped coriander, taste to with pepper, salt and possibly more chilli.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.