Kalkuncurry med spinat
Turkey curry recipe in english at the bottom of the page👇🏾
Yummi Nammi kalkuncurry!
Ingredienser
- 2 ss kokosolje eller rapsolje
- 1 rødløk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 1 ss hakket fersk ingefær
- 1 rød chili, hakket
- 1 ts spisskummen
- 1 ts malt koriander
- ½ ts gurkemeie
- 1 ts + vanlig karripulver
- 1/2 ts cayenne, eller mer
- 500 g kalkunfilet, i strimler eller terninger
- 200 g sopp sjampiniong eller aromasopp i skiver
- 2 ts havsalt
- 1 boks ( 400 g) tomater, hakket
- 1 boks( 4 dl )kokosmelk
- 1 1/2 dl kyllig kraft eller buljong (terninger +vann)
- 200 g fersk spinat, vasket
- Frisk koriander, hakket
- 1 lime
- Sort pepper
- Ris til servering
Slik gjør du
- Varm olje i en gryte eller wok over middels høy varme. Ha i løken og la det frese et par minutter. Tilsett deretter hvitløk, chili og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter alle krydder. Rør til det begynner å dufte, ca et minutt. Ha i soppen, kalkunkjøtt og salt og bland godt, slik at alt blir dekket av krydderblandingen. Tilsett tomater, kyllingbuljong og kokosmelk og kok opp. Reduser varmen og la småkoke i ca 10 minutter. Rør i spinatbladene til de faller sammen. Tilsett hakket koriander og smak til med pepper, salt og eventuell mer chili.
Turkey curry with spinach
Ingredients
2 tablespoons of coconut oil or rapeseed oil1 red onion, chopped
3 cloves of garlic, chopped
1 tablespoon chopped fresh ginger
1 red chili chopped
1 teaspoon cumin
1 teaspoon of ground coriander
½ teaspoon turmeric
1 teaspoon + plain curry powder
1/2 ts cayenne, or more
500 g turkey breastfillet, in strips or cubes
200 g of mushrooms
2 tsp sea salt
1 box (400g)of tomatoes, chopped
1 box (4 dl) of coconut milk
1 1/2 dl chicken stock or broth (cubes + water)
Pepper
200 g fresh spinach, washed
Fresh coriander, minced
1 lime
Rice to serve