Linsesalat med fennikel og løk
Lentil with fennel and red onion salad recipe in english at the bottom of the page👇🏽Linser er fantastisk deilig mat som er velsmakende, allsidige og næringsrik. Jeg lager ofte linser og blir aldri lei. Denne salaten kan varieres med andre grønnsaker, valnøtter eller feta ost. Server som hovedrett, tilbehør, lunsj eller matpakke.
Ingredienser
- 300 g brune eller grønne linser
- 2 laurbærblad
- 2 ts salt
- 2 fedd hvitløk, hele
- 1 rødløk, finsnittet
- 1 fennikel, finsnittet
- 1 neve persille, finhakket
- Dressing:
- 2 ss flytende honning. Vegansk? bruk lønnesirup
- 4 ss balsamicoeddik
- 1 ss Dijon sennep
- 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
- 1/2 - 1 sitron, saften
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Skyll linsene og ha dem i en gryte sammen med laurbærblad, hvitløk, 2 ts salt og ca. 8 dl vann. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i ca. 20 -30 minutter eller til linsene er møre. Hell av overflødig væske. Kast laurbærblad og hviløk og avkjøl litt.
- Rist alle ingredienser til dressing i et glass med skrulokk eller visp sammen. Ha linsene over i en salatbolle sammen med finsnittet fennikel og løk og finhakket persille. Bland dressingen i linsene og grønnsakene og smak til med salt og pepper.
LENTIL SALAD WITH FENNEL AND RED ONIONS. Serves 4
Lentils are wonderfully delicious foods that are tasty, versatile and nutritious. I often make lentils and never get bored. This salad can be varied with other vegetables, walnuts or feta cheese. Serve as a main course, lunch or packed lunch.
Ingredients
300 g brown or green lenses2 bay leaf
2 teaspoons of salt
2 cloves of garlic, whole
1 red onion, finely cut
1 fennel, finely cut
1 small parsley, finely chopped
dressing:
2 tablespoons liquid honey/ syrup for a vegan versjon
4 tablespoons balsamic vinegar
1 tablespoon Dijon mustard
1 clove of garlic, finely chopped or grated
1/2 - 1 lemon, juice
3 tablespoons olive oil
salt and pepper
Method
Rinse the lentils in cold water and place them in a pot together with bay leafs, garlic, 2 teaspoon salt and approx. 8 dl of water. Boil, turn down the heat and simmer for approx. 20 -30 minutes or until the lentils are tender. Pour off excess liquid. Discard bay leaf and cool slightly. Shake all ingredients for dressing in a glass with screw cap or whisk together.Put the lentils in a salad bowl along with the finely chopped fennel and onion and finely chopped parsley. Mix the dressing in the lentils and vegetables and season with salt and pepper.
Vegetarmiddag med squashkaker og to gode salater – Aichas Mat 20. oktober 2021 (15:18)
[…] Linsesalat med fenikkel […]