Laks i det grønne
Salmon with greens recipe in english at the bottom of this page.
Nydelig enkel rett som ble til mens jeg samlet sammen alt jeg hadde igjen av grønnsaker i kjøleskapet mitt. Det viste seg at alt var grønt, bortsett fra sitronen. Du må gjerne bruke andre grønnsaker du har i kjøleskapet og du kan bruke risoni eller andre små pastatyper. Jeg liker perle-couscous som er litt større enn vanlig couscous og mer en type pasta formet som små kuler.
Ingredienser
- 400 g laks, skåret i biter
- 1 løk, hakket
- 2 ss frisk ingefær, revet
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 grønn paprika, i skiver
- 1- ½ squash, i skiver
- 1,2 liter grønnsaksbuljong
- 3 dl perle- couscous, risoni eller le pastine
- Noen små brokkolibuketter
- 150 g frosne erter
- 1 sitron, saften
- Salt og pepper
- Persille
- Olivenolje til steking
Slik gjør det
- Fres løk, hvitløk og ingefær i litt olje. Tilsett grønn paprika og squash og fres litt til. Ha i grønnsakbuljong, kok opp og tilsett pastakuler. Slå ned varmen og kok i ca. 8 minutter til pastakulene nesten er ferdigkokte. Legg nå fiskestykkene i pastaen sammen med brokkoli og erter. Ha på lokk og la fisken trekke sammen med pasta og grønnsaker. Tilsett sitronsaft, smak til med pepper og salt og rør i frisk hakket persille.
SALMON WITH GREENS
Salmon with greens, serves 4- 5 Lovely simple dish that happened, while I gathered everything I had left of vegetables in my fridge. It turned out that everything was green except for the lemon. You can use any other veggies you find in your fridge and you can use risoni or other small pasta types. I like to use pearl couscous which is slightly larger than regular couscous and more a type of pasta shaped like small balls.
Ingredients
400 g salmon, cut into cubes1 onion, chopped
2 tablespoons fresh ginger, grated
2 cloves of garlic, chopped
1 green bell pepper, in sliced
1-½ squash, sliced
1.2 liter vegetable broth
3 dl pearl couscous, risoni or le pastine
200 g small broccoli bouquets
150 g frozen peas
1 lemon, juices
salt and pepper
parsley, chopped
Olive oil
Method
Saute onion, garlic and ginger in some oil. Add the green pepper and squash and saute some more. Add vegetable broth, bring to a boil and add the pearl couscous or pasta. Reduce the heat and cook for approx. 8 minutes until the pasta is almost cooked. Now add the fish to the pasta along with broccoli and peas. Put on the lid, reduce heat and allow the fish to cook together with pasta and vegetables. Add lemon juice, season with pepper and salt and stir in fresh chopped parsley.