Krydrete kikerter og flaskegresskar med yoghurtsaus
Roasted, spicy chickpeas & butternut squash recipe with yogurt sauce in english at the bottom of the page 👇🏾
Ovnstekte, krydrete kikerter og flaskegresskar med yoghurtsaus. En enkel og veldig tilfredsstillende vegetarisk rett på alle måter. Man kan gjøre hva man vil med denne retten. Bytt gjerne ut gresskar med poteter, gulrøtter eller aubergine og tilsett også mer harissa om du liker det sterk.#belgvekster
Ingredienser
- 1 stor flaskegresskar, kuttet i terninger
- 2 bokser kikerter, ca 480 g
- 1 løk, kuttet skiver
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 4 - 5 ss extra virgin olivenolje
- 1 ss garam masala
- 1/2 ss spisskummen
- 1 ss harissa (har du ikke harissa, kan du bruke 1/4 ts+ kayennepepper
- Salt
- Pepper
- 4 dl yoghurt naturell eller soyayoghurt om du er veganer
- Frisk koriander, hakket
- 1/2 Sitron eller mer om du liker det litt frisk, saften
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 C°
- Tørk kikerter godt i et kjøkkenhåndkle. Bland kikerter, alle grønnsakene , olivenolje, garam masala, spisskummen og harissa (kayennepepper) og smak til med salt og pepper. Fordel alt utover en stekeplate som er dekket med bakepapir. Stek i ca 30 -40 min til gresskar er mørt og kikertene er litt sprø. Rør sammen yoghurt hakket koriander og sitronsaft. Smak til med salt og pepper og server sammen med den ferdige retten.
Roasted, spicy chickpeas & butternut squash with yogurt sauce. serves 4
Roasted, spicy chickpeas & butternut squash with yogurt sauce.
Very simple & very satisfying vegetarian dish in every way. You can
use potatoes, carrots or eggplants instead of squash and also add
more harissa if you like it hot.
2 can chickpeas
1 onion, sliced
3 cloves garlic, chopped
4 - 5 tablespoons extra-virgin olive oil
1 tablespoon garam masala
1/2 tablespoon cumin
1 tablespoon harissa(if you don´t have harissa use ¼ teaspoon cayenne) pepper
Salt
Ground pepper
4 dl plain plain yogurt
Fresh coriander, chopped
1/2 lemon, juice
Dry the chickpeas in a kitchen towel. In a bowl, toss chickpeas, all vegetables, olive oil, garam masala, cumin and harissa (or cayenne) and season with salt and pepper. Spread all the veggies on a large baking sheet and roast for 30 - 40 minuttes, or until squash is tender. In a bowl, stir yogurt with cilantro and lemon juice. Season with salt and pepper and serve with the roasted butternut squash and chickpeas.
ingredients
1 big butternut squash, cut in cubes2 can chickpeas
1 onion, sliced
3 cloves garlic, chopped
4 - 5 tablespoons extra-virgin olive oil
1 tablespoon garam masala
1/2 tablespoon cumin
1 tablespoon harissa(if you don´t have harissa use ¼ teaspoon cayenne) pepper
Salt
Ground pepper
4 dl plain plain yogurt
Fresh coriander, chopped
1/2 lemon, juice
Method
Preheat oven to 200 CDry the chickpeas in a kitchen towel. In a bowl, toss chickpeas, all vegetables, olive oil, garam masala, cumin and harissa (or cayenne) and season with salt and pepper. Spread all the veggies on a large baking sheet and roast for 30 - 40 minuttes, or until squash is tender. In a bowl, stir yogurt with cilantro and lemon juice. Season with salt and pepper and serve with the roasted butternut squash and chickpeas.