Kefta – marokkanske kjøttboller
Kefta – moroccan meatballs recipe in english at the bottom of this page.
Kefta er en marokkansk kjøttbolle som kan lages av karbonadedeig eller kvernet lammekjøtt. I Marokko er den en institusjon som kjøttkakene er i Norge. Den selges ofte på gaten direkte fra grillen. Mange marokkanske slaktere selger kefta ferdig krydret med sin egen blanding av urter og krydder. Det er mest vanlig å bruke paprika, spisskummen, kanel, persille og malt koriander. Noen har også muskat, frisk koriander og mynte i. De aller fleste har enten et sted de vet om som serverer de beste kefta i byen eller en mor som lager verdens beste. Kjøttbollene kan serveres med pitabrød, salat og dressing, som en del av en Mezze eller med hummus og tomatsalat. De er også nydelig i tomatsaus og sammen med en pilaf.
Her er min oppskrift:
Ingredienser
- 500 g kjøttdeig av lam eller karbonadedeig
- 1 løk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts paprika
- 1 ts spisskummen
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 knivsodd cayenne
- 1 ss blad persille, hakket
- 1 ss frisk koriander, hakket
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene sammen i en stor bolle, og la stå i en time om du har anledning. Det er ingenting i veien for å lage kjøttbollene med engang, men smaken av krydder setter seg bedre om deigen for stå litt. Ta små mengder kjøtt og form dem som små pølse . Stek på middels varme i stekepanne eller legg på grillen.
Kefta - moroccan meatballs
Ingrediens
500g minced lamb or minced beef1 onion, finely chopped
1 garlic clove, chopped
1 teaspoon paprika
1 teaspoon cumin
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon pepper
pinch of cayenne
1 tablespoons parsley, chopped
1 tablespoons coriander, chopped