Kefta – marokkanske kjøttboller

Kefta – moroccan meatballs recipe in english at the bottom of this page.

Kefta er en marokkansk kjøttbolle som kan lages av karbonadedeig eller kvernet lammekjøtt. I Marokko er den en institusjon som kjøttkakene er i Norge. Den selges ofte på gaten direkte fra grillen. Mange marokkanske slaktere selger kefta ferdig krydret med sin egen blanding av urter og krydder. Det er mest vanlig å bruke paprika, spisskummen, kanel, persille og malt koriander. Noen har også muskat, frisk koriander og mynte i. De aller fleste har enten et sted de vet om som serverer de beste kefta i byen eller en mor som lager verdens beste. Kjøttbollene kan serveres med pitabrød, salat og dressing, som en del av en Mezze  eller med hummus og tomatsalat. De er også nydelig i tomatsaus og  sammen med en pilaf.

Her er min oppskrift:

Kefta - marokkanske kjøttboller

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig av lam eller karbonadedeig
  • 1 løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 knivsodd cayenne
  • 1 ss blad persille, hakket
  • 1 ss frisk  koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene sammen i en stor bolle, og la stå i en time om du har anledning. Det er ingenting i veien for å lage kjøttbollene med engang, men smaken av krydder setter seg bedre om deigen for stå litt. Ta små mengder kjøtt og form dem som små pølse . Stek på middels varme i stekepanne eller legg på grillen.

Kefta - moroccan meatballs

Ingrediens

500g minced lamb or minced beef
1 onion, finely chopped
1 garlic clove, chopped
1 teaspoon paprika
1 teaspoon cumin
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon pepper
pinch of cayenne
1 tablespoons parsley, chopped
1 tablespoons coriander, chopped

Method

Mix all ingredients for the meatballs together in a large bowl and let stand for an hour if possible. Take small amounts of meat and shape them as balls or small sausages. Cook on medium heat in skillet or put on the grill

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.