Honningbakte gulrøtter og crispy flatbrød med blåmuggost

Recipe for honey roasted carrots with crunchy blue cheese flatbreads in english scroll down the page.👇🏾

Honningbakte gulrøtter og crispy flatebrød bakt med blåmuggost er det man kan kalle en perfekt match. Dette er en skikkelig godbit når som helst på dagen og  en nydelig vegetarforrett. Jeg bruker arabiske flatbrød som jeg kjøper i innvandrerbutikker, men du kan sikkert også bruke tacolefser.

 

Honningbakte gulrøtter og crispy flatbrød med blåmuggost

Personer : 4

Ingredienser

  • 600 g gulrøtter, skrelt og delt på langs i staver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss solsikkeolje
  • Litt pepper
  • 2 ss flytende honning
  • 2 store eller 4 små arabiske flatbrød
  • 100 g smørbar blåost

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. Bland gulrøtter med olje salt og litt pepper og legg utover bakepapir dekket stekebrett. Stek i ca 20 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen og drypp over honning. Snu litt på gulrøttene slik at alle blir dekket med honning. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterlige 15 minutter til de er helt møre.
  3. Smør blåmuggost på flatbrødene og legg på stekebrett. Stek i 5 minutter til osten er smeltet og. Del flatbrødene i passelige stykker og server med ovnsbakte gulrøtter

Honey roasted carrots with crunchy blue cheese flatbreads, serves 4

This is a great treat any time of the day and also a great starter. Pairing honey roasted carrots & crunchy arab flat breads baked with blue cheese is a delicious combination.

ingredients

600 g carrots, peeled and cut lengthwise
1/2 tsp salt
some pepper
2 sunflower oil
2 tablespoons runny honey
2 large or 4 small Arab flatbread
100g blue cheese

Method

Mix carrots with oil, salt and a little pepper and place on parchment paper covered baking tray. Roast for about 20 minutes. Take carrots out from the oven and drizzle with honey. Turn them slightly, so all the carrots are covered with honey. Return to the oven and roast for a further 15 minutes until tender.

Spred the blue cheese over the flatbreads, place on baking tray and bake for 5 minutes until cheese is melted. Cut the breads in wedges and serve with honey roasted carrots.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.