Hasselback kylling med pesto og mozarella
Recipe for Hasselback chicken with pesto and mozzarella at the bottom of the page.👇🏾
Dette er en utrolig fin måte å tilberede kyllingbryst på. Lag små kutt i kyllingbrystet og fyll med smakfulle ting. En klassiker her i huset er chevre (geitost) med spinat. I dag har jeg laget en italiensk variant med mozarella og pesto. Helt alvorlig, kan man noen gang får nok pesto og ost?
Ingredienser
- 4 kyllingbryst
- 1 mozzarella ball i tynne skiver
- 6 skiver soltørkede tomater i olje, skjer i flere biter
- Oliven olje
- Salt og pepper
- 4 ss frisk pesto, du kan også bruke ferdiglaget pesto på glass
- PESTO:
- 1 stor bunt frisk basilikum
- 50 g revet parmesan
- 4 ss pinjekjerner
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1 dl ekstra virgin oliven olje
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Lag flere kutt i kyllingbryst uten å skjære helt gjennom. Legg et tynt stykke mozzarella ost , soltørket tomat og litt pesto i hvert kutt. Dryss over salt og pepper og legg over på stekebrett eller ildfastform. Drypp over olivenolje og stek i 15 -20 minutter til osten har smeletet og kyllingen er ferdig stekt . Server med pasta, resten av pestoen og gjerne en salat.
- PESTO: Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en kjøkkenmaskin til det er nesten finhakket. Tilsett oliven olje mens maskinen fremdeles er i gang. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk.
Hasselback chicken with pesto and mozzarella. Serves 4
ingredients
4 chicken breasts1 mozzarella ball, thinly sliced 4 slices sun-dried tomatoes 4, sliced
basil leaves a handful
olive oil
Salt and pepper
4 tablespoons fresh pesto, you can also use readybought. PESTO
1 large bunch fresh basil
50 tablespoons grated parmesan
4 tablespoons pine nuts
1 clove garlic, minced
1 cup extra virgin olive oil
Salt and pepper