Gulrotsuppe med spinat og torsk
Nydelig spicy gulrotsuppe med spinat og torsk.
Ingredienser
- 400 g torskefilet
- 6-7 gulrøtter, grovhakket
- 1 liten løk, grovhakket
- 2 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 potet, terninger
- 1/2 chili hakket, vær forsiktig og bruk litt mindre om du ikke er vant med sterk mat
- 2 ss ingefær, revet
- 8 dl grønnsaksbuljong ( terninger og vann)
- ½ sitron saften
- 300 g frisk spinat
- olivenolje
- salt
- pepper
- Kajennepepper eller chiliflak
Slik gjør du
- Fres løk i olje til den blir myk og tilsett hvitløk, chili, ingefær, poteter og gulrot. Stek grønsakene i et par minutter og tilsett grønnsakbuljong. Kok til grønsakene er mør ca. 20 minutter. Kjør suppen jevn med stavmikser eller i foodprosessor. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Skjær torsken i små stykker og krydre med litt salt. Stek fisken rask i olivenolje. Tilsett spinat i suppen rett før den skal serveres og rør til alle bladene faller sammen eller damp spinaten for seg i litt olivenolje . Server suppen med fiskestykker og et dryss kajennepepper eller chiliflak.