Havregrøt med tahini og dadler

(Recipe for oatmeal porridge with tahini and dates in english at the bottom of this page.)

Denne havregrøten er litt midtøsten inspirert med en deilig kremet konsistens fra tahini og søtet med dadler. Oppskriften eller inspirasjonen kommer fra en periode der jeg ikke kunne spise melkeprodukter eller sukker. Dadler ble en av favoritt ingrediensene mine for å søte mat og tahini brukte jeg mye for å få en litt kremet konsistens i sauser og andre retter. Tahini er nydelig til matlaging og består av malte sesamfrø. Veldig mye brukt i midtøsten, sunn mat og et av ingrediensene når man lager hummus.

 

 

Personer: 2

Ingredienser

  • 2 dl havregryn, lettkokte
  • 2 dl vann
  • 2 dl mandelmelk
  • 1/2 ts salt
  • 1 1/2 ss tahini
  • 2 – 4 dadler avhengig av størrelse, hakket
  • Topping kan være alt fra, frukt, bær, kanel og nøtter

Slik gjør du

  1. Bland havregryn, vann, melk, dadler og salt i en kjele. Rør til det koker og la grøten småkoke i ca  3 minutter. Rør i tahini og server i skåler med ønsket topping.

Oatmeal with tahini and dates, serves 2.

This oatmeal porridge is a bit middle eastern inspired with a delicious creamy consistency from tahini and sweetened with dates. Recipe or call it inspiration comes from a time when I could not eat dairy or sugar. Date was one of my favorite ingredients to sweeten food and tahini to get a slightly creamy consistency in sauces and other dishes. Tahini is lovely for cooking and consists of ground sesame seeds. Very widely used in the Middle East, healthy food and one of the ingredients when making hummus.

Ingrediens

2 dl oatmeal
2 dl water
2 dl almond milk
1/2 tsp salt
1 1/2 tablespoons tahini
1 teaspoon flaxseed
2-4 of dates (depending on size), chopped

Topping can be anything from fruits, berries, cinnamon and nuts

Method

Add oatmeal, water, almond milk, dates and salt in a saucepan . Cook and stir until it boils. Let the porridge simmer for about 3 minutes. Stir in the tahini and serve in bowls with desired topping.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.