Spicy poteter med erter
Spicy potatoes with peas recipe in english at the bottom of the page.Spicy poteter med erter er en deilig potetrett som kan varieres med andre grønsaker og tilsettes mer chili om man liker det litt mer hot. Retten kan serveres til kjøttt, fisk, kylling eller som vegetarmiddag. Jeg pleier som oftest å bruke ras el hanout som er en marokkansk krydderblanding , som også kan erstattes av garam masala. Oppskriften er beregnet som hovedrett til 4 eller tilbehør til 6 personer.
Ingredienser
- 1 løk, hakket
- 4 fedd hviløk, hakket
- 1 ts ingefær, revet
- 1 tomat, hakket
- 1 kg poteter,
- 1 ts ras el hanout eller garam masala
- 1 ts gurkemeie
- ½ chili, hakket eller litt chiliflak (kan sløyfes)
- 1 ts spisskummen
- ½ ts koriander
- ½ ts koriander
- 1 ss tomatpuree
- 6 dl vann
- Koriander , hakket
- 250 gram frosne erter
Slik gjør du
- Varm olje i en stor gryte og fres løken rask i olje. Ha i hvitløk og ingefær og stek i noen sekunder til . Tilsett krydder og hakket tomat og rør godt i blandingen . Tilsett poteter og tomatpure og sørg for at potetene blir godt dekket av tomat og krydderblandingen. La Potetene surre litt i krydderblandingen . Tilsett ca 6 dl vann eller så mye at det så vidt dekker potetene. Gi gryten et oppkok og reduser varmen. Gryten skal koke i ca 30 – 40 minutter til potetene er helt møre og sausen er redusert. Ha i litt mer vann underveis om nødvendig og litt mer chili om du liker det hot. Smak til med salt og rør i forsiktig ertene og frisk koriander de siste 5 minuttene av koketiden.
Spicy potatoes with peas
Spicy potatoes with peas is a lovely potato dish that can be varied with more chili and more vegetables and can be served with meat , fish, chicken or as a vegetarian main course . I use ras el hanout which is a Moroccan spice mixture , but may also be replaced by garam masala. The recipe is intended for it to be served as a main course for 4 people or 6 as a side.
4 cloves garlic , chopped
1 tsp ginger , grated
1 tomato , chopped
1 kg potatoes,
1 teaspoon ras el hanout or garam masala
1 teaspoon turmeric
½ chili, finely chopped, (optonal)
1 teaspoon cumin
½ tsp coriander
1 tablespoon tomatpuree
6 dl water
250 grams of frozen peas
Oliveoil
Coriander, chopped
Ingrediens
1 onion , chopped4 cloves garlic , chopped
1 tsp ginger , grated
1 tomato , chopped
1 kg potatoes,
1 teaspoon ras el hanout or garam masala
1 teaspoon turmeric
½ chili, finely chopped, (optonal)
1 teaspoon cumin
½ tsp coriander
1 tablespoon tomatpuree
6 dl water
250 grams of frozen peas
Oliveoil
Coriander, chopped
Method
Heat oil in a pan and sauté onions in oil. Add the garlic and ginger stir fry for a few seconds. Add spices and chopped tomato and stir the mixture well . Add the potatoes and tomato puree and make sure the potatoes are well covered by tomato and spice mixture. Let potatoes simmer for a little while in the spice mixture. Add about 6 dl water or so much that it barely covers the potatoes. Give it a boil and reduce heat. Cook for about about 30-40 minutes until the potatoes are tender and the sauce has reduced. Add a little more water if necessary and some more chili if you like it hot . Season with salt and stir in gently peas and fresh coriander over the last 5 minutes of cooking time.Review
User Rating
Summary
Score