Grønn salat med quinoa, spirer og parmesan
Lag en en herlig grønn salat med quinoa. Salaten passer både som tilbehør til kjøtt og fisk, og som en selvstendig rett til en middag eller lunsj. Quinoa er frø som er full av vitaminer og proteiner og fås i sort, rød og hvit. Fåren vegansk salat variant kan man sløyfe parmesanost.
Ingredienser
- 1 1/2 dl ukokt sort, hvit eller rød quinoa
- 1 stor pose feltsalatmix
- 1 neve reddikspirer
- 50 g parmesan, revet
- Dressing:
- 2 ss soltørket tomater i olje, finhakket
- 1 hvitløkfedd, finhakket
- 2 ss balsamicoeddik
- Ca 1/2 dl extra virgin olivenolje
- 2-3 ss frisk basilikum, hakket
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Skyll quinoa med kaldt vann for å fjerne bitterheten. Kok opp 3 dl vann i en kjele og tilsett quinoaen og litt salt. La det koke under lokk i 15 minutter. Slå av varmen og la svelle i 5 minutter under lokk. Rør quinoa luftig med en gaffel og avkjøl.
- Bland dressingingrediensene i den avkjølte quinoaen og bland godt. Vend i feltsalatmix, reddikspirer og parmesan. Smak til med salt og pepper og eventuellt litt mer eddik. Topp med litt ekstra parmesan og spirer.