Hoisin- og sesame laks

Alt i ett middager i langpanne  er ganske enkelt den beste og minst kompliserte måten å få middag på bordet uten å rote eller stresse alt for mye. Denne langpanne- middagen med hoisin laks er klar før risen  er kokt. Den kan også tilberedes med oysterssaus om du ikke får tak i hoisin og du kan selv bestemme om du vil ha den med eller uten chili.

God middag!

Bland alle ingredienser til marinade og mariner fisken.

 

…mens brokkolien steker i ovn

Legg den marinerte laksen i langpannen sammen med den halvveis stekte brokkolien og dryss over sesamfrø og eventuelt litt chili.

Legg mangoterninger på den stekte fiskeretten og server med ris, nudler eller quinoa.

 

Hoisin- og sesame laks

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 500-600 gram laksefilet uten skinn og bein, 
  • 1 Brokkoli
  • 1 Mango
  • Nøytral olje til steking
  • 1 ss sorte eller hvite sesamfrø og litt chili
  • -
  • Marinade :
  • 1 ts ingefær, revet
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts flytende honning
  • 2.5 ss hoisin saus
  • 1 ss riseddik eller lime

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. Bland alle ingredienser til marinade i en bolle , form som er stor nok til å ha i fisken. Vend laksen i marinaden og sett kjølig. Del brokkoli i små buketter og legg i en langpanne. Drypp over en klunk olje og dryss over litt salt. Stek i ovn i ca 8-10 minutter.
  3. Del brokkoli i små buketter og legg i en langpanne. Drypp over en klunk olje og dryss over litt salt. Stek i ovn i ca 8-10 minutter.
  4. Ta langpannen ut av ovn, snu brokkoli-bukettene  og lag plass til laksen. Legg den marinerte laksen i langpannen og sørg for å bruke all marinaden. Drypp den over fisken og brokkoli. Dryss sesamfrø og eventuelt litt chili over fisken.
  5. Sett langpannen tilbake i ovn i ca 10 minutter. Legg på mango terninger og server med ris, nudler eller quinoa

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.