Gresskarsuppe med blåskjell

Gresskarsuppe med blåskjell

Personer: 4

Ingredienser

  • ca. 1 kg gresskar
  • 1 kg blåskjell
  • 1 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1⁄2 ts harissa, ev. 1⁄2 chili, hakket
  • 1 ss revet t ingefær
  • 100 g sellerirot, i terninger
  • 1 persillerot, i terninger
  • 1 søtpotet, i biter
  • 1 liter grønnsaks- eller kyllingbuljong
  • 1 lime, saften av
  • Salt og pepper
  • Litt frisk persille, hakket
  • Litt ekstra virgin olivenolje

Slik gjør du

  1. Skrell flaskegresskar og skjær dem i biter. Vask og rens blåskjellene. Stek løk og hvitløk myke i litt olivenolje. Rør inn ingefær og harissa eller chili. Tilsett gresskar, sellerirot, persillerot, potet og buljong. Kok i 20 minutter til grønnsakene er møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender. Ha blåskjellene i en kjele med litt vann i bunnen. Kok dem til blåskjellene åpner seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Sil blåskjellkraften og bland den i gresskarsuppe. Tilsett mer vann om den er for tykk. Gi suppen et nytt oppkok, og smak til med limesaft, salt og pepper. Server suppen i såler med blåskjell og persille.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.