Gresskar -og søtpotetsuppe
Ingredienser
- 1 kg gresskar, rens og skjær i terninger
- 1 stor søtpotet, skrelt i terninger
- 1 løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 ss frisk ingefær, revet eller hakket
- 1/2 rød chili, hakket
- Ca 1 liter grønnsakbuljong eller kraft
- 2 dl kokosmelk
- 1 lime, saften
- Salt
- Pepper
- Olje til steking
- Spirer og gresskarfrø til servering
Slik gjør du
- Fres løken i litt olje til den begynner å bli myk. Tilsett ingefær, chili og hvitløk og stek i et par minutter til. Ha i gresskar og søtpotet og hell i kraft eller buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, i omtrent 20 -30 minutter. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i mikser. Tilsett kokosmelk smak til med limesaft, pepper og salt. Server med friske spirer og ristet gresskarfrø eller bare litt hakket koriander.