Foccacia
Focaccia er et saftig og deilig brød som gjør ethvert måltid til en fest. Man kan smaksette brødet med olivenolje, flaksalt og urter eller også tilsette oliven og soltørkede tomater slik jeg har gjort her. Enkelt og godt!
Ingredienser
- 10 dl siktet spelt eller hvetemel
- 1 pakke tørrgjær
- 5 dl vann, lunkent, ca. 25 °C
- 1 ss honning eller sukker
- 1/2 ts salt
- 1 dl olivenolje
- litt rosmarin, frisk eller tørket
- 5-8 cherrytomater eller soltørkete tomater
- oliven
- flaksalt
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 180°C
- Bant spelt, tørrgjær, honning, salt og lunken vann i en kjøkkenmaskin. (Du kan eventuelt erstatte tørrgjær med fersk gjær, men da trenger du å løse opp i lunken væske først) Elt deigen godt sammen. Den skal være løs og smidig. Hell over 2 ss olivenolje, og vend deigen i oljen slik at oljen legger seg rundt deigen.
- Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse. Ha olje i en liten langpanne, ca. 20x30 cm. Hell den litt løse deigen over i langpannen. La deigen etterheve i 30 minutter.
- Bruk fingertuppene til å lage små groper på overflaten av foccaciaen. Hell over mer olivenolje. Trykk cherrytomater ned i deigen. Fordel olivener over og dryss med rosmarin og flaksalt. Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter.