Entrecote med spinatris og sitronaioli
Ingredienser
- 800 gram entrecote
- Smør til steking
- Salt
- Pepper
- -
- Spinatris
- 1løk, hakket
- 300 gram baby spinatblader, hakket
- 1 bundt dill, finhakket
- 1 sitron , saften
- 200 g basmatiris
- Olivenolje
- Salt
- Pepper
- -
- Sitronaioli:
- 2 eggeplommer
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1/2 ts sennep, Dijon
- 1/2 dl olivenolje
- 1 1/2 solsikkeolje
- 2 ss sitron saft 1 ss sitronskall revet
- Salt og pepper
- Pepper
Slik gjør du
- Forvarm ovn til 170°C
- Begynn med aioli. Knus hvitløk. Visp eggeplommene og hvitløk sammen i en bolle og tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Den skal ha en tykk og fin konsistens og se ut som mayonais. Tilsett, senne, sitronsaft og skall og smak til med salt.
- Kjøttet skal være romtemperert før det tilberedes. Salt og pepre kjøttet og brun det raskt på alle sider i en stekepanne på høy varme. Sett et steketermometer i kjøttet, og legg det i en ildfast form. Stek entrecôten på 170°C til kjernetemperaturen viser 58 °C. Mens kjøttet hviler 20 minutter på benken, stiger kjernetemperaturen til 62°C og du får perfekt medium stekt biff. Liker du kjøttet mer rosa, tar du kjøttet ut når kjernetemperaturen er 52°C. For gjennomstekt kjøtt er kjernetemperatur 63°C.
- Mens kjøttet hviler:
- Ha olivenolje i en kasserolle og stek løken til den er myk. Tilsett spinatbladene og halvparten av dill og stek til alle bladene har falt sammen. Rør i risen og fres rask til all risen er dekket med olje. Hell i 4 dl vann, tilsett litt salt og kok opp. Skru ned varmen på det laveste og la risen koke med lokk på i ca. 20 minutter. Rør i sitron saft og resten av dill rett før risen skal serveres .