Enkel fiskesuppe med smak av Thailand
Simple fish soup with taste of Thailand recipe in english at the bottom of the page.
#REKLAME Superenkel fiskesuppe med smak av Thailand er så god! Du velger selv om du vil ha den mild eller sterk, og er derfor også barnevennlig. Bytt gjerne ut grønnsakene med det du skulle ha i kjøleskapet.
Oppskriften er et samarbeid med Lerøy Seafood og et #BETALTINNLEGG
Ingredienser
- 400 g laksefilet, skjær i biter
- 4 dl kokosmelk
- 2 ss Thai rød karripasta
- 1 ts ingefær, finhakket
- 1 ts tomatpure
- 1 ts gurkemeie
- 2 gulrøtter i i tynne skiver
- 6 dl /kyllingkraft eller buljong(vann+terninger)
- 1 liten brokkoli ca. 300 g
- 1 rød, paprika, i biter
- 2 ss fiskesaus eller litt soyasaus
- 1 lime, saften og litt til servering
- 1 liten neve frisk koriander
- Eggnudler eller ris
Slik gjør du
- Varm 2 ss kokosfett fra det øverste laget i kokosmelkboksen i en gryte eller bruk olje om du bruker en lett kokosmelk. Fres ingefær, karripasta og tomatpure i fettet i et par minutter.
- Tilsett gurkemeie og gulrøtter og hell i kraft eller buljong og resten av kokosmelken. Kok i 5 minutter.
- Ha i brokkoli og paprika og kok i 1 minutt til. Rør i fiskesaus og smak til med lime.
- Legg i fiskebitene og reduser varmen til det laveste. La fisken trekke med lokk på i 2 - 3 minutter til den er ferdig.
- Kok nudler etter pakkeanvisning. Server suppen med nudler eller ris i bunn og litt koriander.
Simple fish soup with taste of Thailand. Serves 4
Ingredients
400 g salmon fillet, cut into pieces4 cups coconut milk
2 tablespoons Thai red curry paste
1 tsp ginger, finely chopped
1 tsp tomato puree
1 teaspoon of turmeric
2 carrots in thin slices
6 dl / chicken power or broth (water + dice)
1 small broccoli approx. 300 g
1 bell pepper, wedges
2 tablespoons of fish sauce or some soy sauce
1 lime, juice
300 g egg noodles
1 small fist of fresh coriander
Method
1.Heat 2 tablespoons coconut fat from the top layer of the coconut milk box in a pan or use oil if using a light coconut milk. Fry ginger, curry paste and tomato paste in the fat for a few minutes.2.Add turmeric and carrots and pour in the broth and the rest of the coconut milk. Cook for 5 minutes.
3. Add the broccoli and bell pepper and cook for 1 minute more. Stir in fish sauce and season with lime.
4.Add the fish pieces and reduce the heat to the lowest. Allow the fish to cook covered with lid for 2 - 3 minutes until done.
5.Cook noodles or rice according to package directions. Serve the soup with noodles or rice in the bottom and some coriander.