Eggerøre med reker

Recipe for scrambled eggs with shrimps in english at the bottom of the page👇🏾

Det er utrolig hvor god denne enkle retten er, og hvor rask den er å lage. Denne oppskriften er asiatisk inspirert, men det finnes uttalige versjoner av den. Chineserne fortrekker den uten soya og sesamolje og spanjolene lager samme retten med hvitløk eller hakket ramsløk.

Superenkelt og godt uansett når på dagen man velger å spise den. Perfekt med litt brød til, en salat eller stekt ris.

Eggerøre med reker

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 dl skrelte reker
  • 2 ss rapsolje eller smør
  • 8 store egg
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • Litt pepper
  • 1 liten rød chili, hakket
  • 2 ss gressløk, valgfritt

Slik gjør du

  1. Varm olje eller smør i en panne og stek vårløken til den får litt farge. Visp eggene med en gaffel og rør i soyasaus og sesamolje. Slå eggerøre over vårløken og stek på middels varme. La den stivne på svak varme mens du dytter de lagene som har satt seg forsiktig mot kanten med en slikkepott som tåler varme. Når det meste har satt seg, tilsetter du reker og chili. Eggerøren skal ha en fløyelsmyk konsistens. Ta den av før den setter seg helt, smak til med pepper og dryss over litt gressløk.

Scrambled eggs with shrimps., serves 4

Ingredients

4 dl peeled shrimp
2 tablespoons canola oil or butter
2 green onions, thinly sliced
8 large eggs
1 teaspoon soy sauce
1 teaspoon sesame oil
Pepper
1 small red chilli, chopped
2 tablespoons chives, optional

Method

Heat oil or butter in a pan and fry the spring onions. Whisk the eggs with a fork and stir in soy sauce and sesame oil. Add the eggs to the spring onions and cook over medium heat. Allow to set on low heat while pushing the eggs that have set themselves gently against the edge with a rubber spatula. When most of the scrumbled eggs have set themselves, add shrimps and chili. The eggs should have a velvety texture and still creamy when you remove them from heat. Season with pepper and sprinkle over chopped chives.

2 Comments

Legg igjen en kommentar til Over tyve eggende retter – Aichas Mat Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.