Eggerøre med reker
Recipe for scrambled eggs with shrimps in english at the bottom of the page👇🏾
Det er utrolig hvor god denne enkle retten er, og hvor rask den er å lage. Denne oppskriften er asiatisk inspirert, men det finnes uttalige versjoner av den. Chineserne fortrekker den uten soya og sesamolje og spanjolene lager samme retten med hvitløk eller hakket ramsløk.
Superenkelt og godt uansett når på dagen man velger å spise den. Perfekt med litt brød til, en salat eller stekt ris.
Ingredienser
- 4 dl skrelte reker
- 2 ss rapsolje eller smør
- 8 store egg
- 1 ts soyasaus
- 1 ts sesamolje
- Litt pepper
- 1 liten rød chili, hakket
- 2 ss gressløk, valgfritt
Slik gjør du
- Varm olje eller smør i en panne og stek vårløken til den får litt farge. Visp eggene med en gaffel og rør i soyasaus og sesamolje. Slå eggerøre over vårløken og stek på middels varme. La den stivne på svak varme mens du dytter de lagene som har satt seg forsiktig mot kanten med en slikkepott som tåler varme. Når det meste har satt seg, tilsetter du reker og chili. Eggerøren skal ha en fløyelsmyk konsistens. Ta den av før den setter seg helt, smak til med pepper og dryss over litt gressløk.
Scrambled eggs with shrimps., serves 4
Ingredients
4 dl peeled shrimp2 tablespoons canola oil or butter
2 green onions, thinly sliced
8 large eggs
1 teaspoon soy sauce
1 teaspoon sesame oil
Pepper
1 small red chilli, chopped
2 tablespoons chives, optional
Tyve deilige måter å bruke egg på – Aichas Mat 18. april 2017 (15:18)
[…] EGGERØRE MED REKER OG GRESSLØK English version […]
Over tyve eggende retter – Aichas Mat 11. mai 2017 (07:36)
[…] EGGERØRE MED REKER OG GRESSLØK English version […]