Byggrynsalat med kapers og halloumi

Byggrynssalat med urter, kapers, gulrot og stekt halloumi. Jeg elsker å bruke kapers i matlaging og noen ganger er det bare det som trengs for å løfte en rett som mangler noe. Kapers har en frisk, syrlig og litt bitter smak og er en fin måte å tilføre retten salt og litt surlig umami på. Halloumi er en grillost, laget på fåremelk.  Denne deilige osten som har et svært høyt proteininnhold stammer fra Kypros. Når du steker eller griller halloumi er det viktig å bruke høy nok varme. Da får den en fin sprø skorpe på utsiden, mens den fortsatt har en myk kjerne. Halloumi må serveres med en gang ellers blir den seig.

#REKLAME Dette innlegg er laget for Oluf Lorentzen / og jeg har brukt kapers og olivenolje  fra Iliada olivenolje  i oppskriften.

Byggrynsalat med kapers og halloumi

Porsjoner : 4

Ingredienser

  • 400 g halloumi ( ost)  
  • 4 dl byggryn
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finraspet
  • 2 gulrøtter i tynne skiver eller raspet
  • 2 ss Ilada kapers
  • 1 grønn chili, hakket
  • 2 vårløk, finhakket
  • 1 neve mynte
  • 1 neve koriander
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Byggryn legges i vann natten over.
  2. Sil av vannet og ha grynene i en kjele med vann og kok til de er møre, ca. 15 minutter. Rør inn olivenolje og raspet hvitløk. Ha i finhakket vårløk, urter, chili, kapers og gulrot. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. 
  3. Skjær halloumi i ca 1 cm tykke skiver og tørk den litt på kjøkkenpapir.  Stek skivene raskt på begge sider i en varm stekepanne.
  4. Fordel byggrynsalaten på tallerkener og legg på den varme halloumi. Dryss over litt kapers og urter og drypp over litt olivenolje. 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.