Lammetagine med svisker og oliven

Lammekjøtt eller oksekjøtt med svisker er en klassisk marokkansk rett som kombinerer  svisker, honning, kjøtt og duftende krydder av ingefær, safran, kanel og pepper. Det er en litt søt og smakfull rett som er populær å servere under høytider eller andre spesielle anledninger. Men den serveres også i uformelle familiemiddager, fordi den er enkel å lage. Det er mest vanlig å toppe kjøttet toppet med stekte mandler i tillegg til sesamfrø, men jeg har valgt å bruke oliven i denne oppskriften for å balansere de søte ingrediensen.

Lammetagine med svisker og oliven

Porsjoner : 4

Ingredients

  • 1kg lammekjøtt (for eksempel bog) kuttet i jevnstore biter
  • 2 løk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 kanelstang
  • En god klype safrantråder
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 ts sort pepper
  • ca 1 ts salt 
  • 5 dl + mer vann 
  • 300g tørkete svisker
  • 2 ss honning eller sukker
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 glass grønne Iliada oliven

Slik gjør du

  1. Brun kjøtt i olivenolje sammen med løk. Tilsett safran, gurkemeie, pepper, kanelstang og salt og bland godt i kjøttet. Ha i så mye vann at det dekker kjøttet, ca 5 dl og dekk til med lokk.
  2. Når gryten ha fått et oppkok, reduseres varmen. Nå skal gryten stå og putre i ca. 1 time litt avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Kok til kjøttet er mør og væsken redusert. Tilsett gjerne mer vann om det trengs.
  3. Fjern kanelstang fra gryten og legg kjøttbitene over på et fat.  Ha svisker opp i gryten sammen med sausen fra kjøttet, 2 ss honning, 1/2 ts kanel og tilsett litt mer vann om det trengs. La sviskene småkoke over middels varme til de er myke og sausen er litt sirupsaktig. Legg kjøttet tilbake i gryten sammen med sviskene og varm opp igjen i noen minutter på middels varme. Anrett kjøttgryten med svisker på et fat. Strø sesamfrø over kjøttet og topp med oliven. 
  4. Server med couscous, aspargesbønner eller en grønn salat 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.