Burittoskåler med panert fisk og koriander ris

Hvorfor ikke bytte ut tacoen med fargerike burittoskåler. Barna kommer til å elske dem. Sprøe velsmakende fiskebiter i skåler sammen med en aromatisk koriander ris, grønt og friskt tilbehør og chilimajones. Sunn og godt hverdagsmat eller helgekos. Denne pppskriften er laget med lettpanert skrei, men pankopanert torsk kan også brukes. Oppskriften er utviklet for LERØY    #REKLAME #BETALTINNLEGG

Burittoskåler med panert fisk og koriander ris

Personer: 4

Ingredienser

  • Ca. 500 g panert torsk eller skrei 
  • 4 ss olje til steking
  • 3 dl basmati ris
  • 1 ts salt 
  • 6 dl vann
  • 1 bunt koriander, hakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1 lime, saften
  • Chilidressing:
  • 1 dl majones
  • 2 ss sriracha eller annen chilisaus
  • 1/2 lime
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 ss frisk koriander, hakket
  • 1/2 pepper  og salt, smak til
  • Tilbehør:
  • 1 avokado
  • 150 g sukkererter
  • 150 g cherrytomater
  • 1/2 rødløk
  • 1 dl sorte oliven
  • 1 chili

Slik gjør du

  1. Kok opp ris med salt og vann. Dekk til og la småkoke over svak varme i ca.15 minutter til alt vannet er absorbert. Skru varmen helt av, behold lokket på og la risen stå i sin egen damp. 
  2. Forbered alle grønnsakene, hakk koriander og bland ingrediensene til dressing mens risen koker. 
  3. Stek de panerte skreifiletene i olje til de er gylne på begge sider og gjennomstekt. Dette tar ca. 3 minutter på hver side.  Skal man bruke pankopanert torsk til retten kan den stekes i ovn. Fjern plastfolien fra pakken med de pankopanerte torskefiletene. Stek dem i ovnen i cirka 18 minutter på på 200 grader, til de er gylne og gjennomstekt.
  4. Bland frisk hakket koriander, lime og olivenolje i den varme risen.
  5. For å lage burittoskåler, deles den panerte fisken i fine biter og legges sammen med grønnsaker opp på risen i skåler. Retten kan også anrettes på fat med hele fileter om ønskelig. Server med chilimajones. 

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.