Linsechili

Lentil chili recipe in english at the bottom of this page👇🏽

Er du opptatt av å spise sunt, godt og bærekraftig bør du inkludere masse grønnsaker og belgvekster i hverdagsmaten din.  Bønner og linser er også billig og smaker kjempegodt. Sammen med grønnsaker og krydder var bønner og linser en stor del av hverdagskosten når jeg vokste opp. Linser spiste vi mest av fordi de var så lett å bruke. De trenger ikke bløtlegging før de skal kokes, men bør skylles under rennende vann før bruk.

Her har jeg laget en enkel linsechili med få ingredienser som kan utvides og varieres med andre grønnsaker, topping eller tilbehør om ønskelig.

Oppskriften er laget med krydder og urter fra Helios sin nye økologiske krydderserie. #Reklame forHelios

Linsechili

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 ss Olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 chili finhakket
  • 3 gulrøtter i små terninger
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 klype kanel
  • 1/2 ts chiliflak eller litt chilipulver
  • 3 dl tørre linser, brune eller grønne 
  • 6 dl grønnsakbuljong (eller vann)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1/4 ts oregano, tørket
  • Salt og pepper
  • Litt persille eller koriander, hakket 
  • Forslalg til tilbehør: rømme, avokado ris, tortilla chips eller tacolefser 

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stor kjele, ha i løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er blank og myk. Tilsett chili og krydder og stek i ett minutt til. Rør inn tomatpure og fres sammen med krydder.
  2. Tilsett gulrøtter, skylte linser og hakkede tomater. Hell over grønnsakbuljongen. Kok opp. Reduser varmen og kok linser og grønnsaker i cirka 30 minutter til de er myke og all væsken er kokt inn. Rør i oregano og smak til med salt og pepper. Tilsett koriander eller persille.

LENTIL CHILI. Serves 4

If you are keen to eat healthy, good and sustainable, you should include lots of vegetables and legumes in your daily diet. Beans and lentils are also inexpensive and taste great. Along with vegetables and spices, beans and lentils were a big part of everyday diet when I grew up. We ate most lentils because they were easy to use. They do not need soaking before boiling, but should be rinsed under running water before use.

I have made a simple lentil chili with few ingredients here that can be expanded and varied with other vegetables, topping or sides if desired.

Ingredients

2 tablespoons Olive oil
1 onion, finely chopped
2 garlic clove, finely chopped
1 chili finely chopped
3 carrots, chopped
2 tablespoons tomato paste
1 teaspoon cumin
1 teaspoon ground coriander 1 pinch of cinnamon
1/2 teaspoon chili flakes or some chili powder
3 dl dry lentils, brown or green
6 dl vegetable broth (or water)
1 can of canned tomatoes
1/4 teaspoon oregano, dried
Salt and pepper
Some parsley or coriander, chopped

To serve optional:
Sour cream, avocado, rice, tortilla chips or tortillas

Method

Heat the oil in a large saucepan, add onions and garlic and cook for a few minutes until the onion is glossy and soft. Add chili and spices and cook for another minute. Stir in tomato purée and season with spices.

Add carrots, rinsed lentils and chopped tomatoes. Pour over the vegetable broth. Boil. Reduce heat and cook lentils and vegetables for about 30 minutes until soft and all the liquid is cooked. Stir in the oregano and season with salt and pepper. Add coriander or parsley.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.